E-mailprocedure : Verzoek voor het organiseren van een hoorzitting derde steunpakket corona

De vergadering is geweest

3 september 2020
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
Hieronder treft u aan een verzoek van de leden Bart van Kent (SP), Gijs van Dijk (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) een hoorzitting te organiseren over het derde steunpakket. De wens is om deze hoorzitting te organiseren in de week van 28 september-4 oktober.  Mocht de commissie instemmen  met het verzoek dan is het voorstel om een voorbereidingsgroep het programma van de hoorzitting voor te laten bereiden (en ter vaststelling aan de commissie voor te leggen).
Gegeven de korte termijn en de eventuele nog te zetten (tussen)stappen  wordt dit voorstel  via een emailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk donderdag 3 september a.s. om 14.00 uur of u kunt instemmen met het organiseren van  deze hoorzitting*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
 
Mocht u instemmen met het voorstel dan is een aanvullende vraag of u plaats wilt nemen in een voorbereidingsgroep.
 
 
* Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Esmeijer M.E.
griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
L.S.,
 
Hierbij het verzoek namens de leden Bart van Kent (SP), Gijs van Dijk (PvdA) en Paul Smeulders (GroenLinks) om een emailprocedure te starten inzake  het spoedig houden van een hoorzitting over het derde steunpakket i.v.m. corona.
 
Met vriendelijke groet,
Boerwinkel, E.M.J. (Hans)
fractiemedewerker SP

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek voor het organiseren van een hoorzitting derde steunpakket corona

    Te behandelen:

    Loading data