E-mailprocedure : Voorstel van het lid Van den Berg (CDA) tot annuleren AO Behandelvoorbehoud EU4Health 2 september a.s.

De vergadering is geweest

27 augustus 2020
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Van den Berg (CDA) om het AO Behandelvoorbehoud EU4Health dat voor 2 september 2020 gepland staat te annuleren.
U wordt verzocht uiterlijk morgen 27 augustus 2020, om 17.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Harmanda Post
Griffier commissie VWS
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Stafleu, R. <r.stafleu@tweedekamer.nl>
Verzonden: woensdag 26 augustus 2020 16:31
Aan: Commissie VWS <cie.vws@tweedekamer.nl>
CC: Berg, van den J. <j.vdberg@tweedekamer.nl>
Onderwerp: Verzoek annuleren AO Behandelvoorbehoud EU4Health 2 september a.s.
 
Geachte griffie,
 
Vandaag heeft de minister voor Medische Zorg en Sport de Kamer geïnformeerd over het aangepaste voorstel voor het gezondheidsprogramma EU4Health. Hieruit blijkt dat het voorstel aanzienlijk is aangepast waardoor nu ingezet wordt op initiatieven die wat het CDA betreft beter passen bij de rol van EU.
 
De CDA-fractie had een behandelvoorbehoud over het oorspronkelijke voorstel aangevraagd waarover een AO op 2 september staat ingepland. Deze is wat ons betreft nu echter niet meer nodig. Daarom verzoek ik namens Joba van den Berg of er een e-mailprocedure gestart kan worden om het AO van 2 september te annuleren.
 
Met vriendelijke groet,
Rutger Stafleu
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Van den Berg (CDA) om het AO Behandelvoorbehoud EU4Health d.d. 2 september a.s. te annuleren

    Te behandelen:

    Loading data