E-mailprocedure : Verzoek om een spoedige reactie te vragen op de brief van LCR/Iederin inzake Wajong

De vergadering is geweest

25 augustus 2020
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u een verzoek aan van het lid Jasper van Dijk (SP) om namens de commissie de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid met spoed een reactie te vragen op de brief van LCR en Iederin, inzake de termijn waarop de overstap van Oud-Wajong naar Nieuw-Wajong kan/moet worden gemaakt (brief is als bijlage toegevoegd).
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 25 augustus om 14.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen*. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
Met vriendelijke groet,
 
Esmeijer M.E.
griffier vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Staarink I.
Verzonden: maandag 24 augustus 2020 10:48
Aan: Commissie SZW
CC: Jasper Van Dijk (jvdijk@sp.nl) ; Dijk van J.J. (Jasper) ; Else Roetering
Onderwerp: Fwd: Wajong
 
Beste griffie,
 
Jasper van Dijk  wil graag op korte termijn een schriftelijke procedure starten met het voorstel om de staatssecretaris een reactie te vragen op de brief van LCR en Iederin waarin zij aan de bel trekken omdat de overstap van Oud-Wajong naar Nieuw-Wajong slechts nog tot 10 september of 30 september kan (exacte datum is niet duidelijk bij UWV). Ze willen dat de termijn verlengd wordt tot eind van het jaar. Deze vraag willen we graag met spoed voorleggen aan de staatssecretaris zodat er duidelijkheid kan ontstaan onder de Wajongers.
 
Met vriendelijke groet,
 
Inez Staarink
Fractiemedewerker
 
 

Bijlagen

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een spoedige reactie te vragen op de brief van LCR/Iederin inzake Wajong:

    Te behandelen:

    Loading data