E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Voorstel van het lid Diertens (D66) om de minister van VWS te verzoeken om voor de technische briefing van morgenmiddag ook een spreker namens de GGD-GHOR NL af te vaardigen

De vergadering is geweest

10 augustus 2020
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Zie onderstaand voorstel van het lid Diertens (D66) om de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport namens de commissie nogmaals te verzoeken om voor de technische briefing van morgenmiddag 11 augustus tevens een spreker af te vaardigen namens de GGD-GHOR NL.
 
U wordt verzocht uiterlijk vandaag 10 augustus 2020, om 17.00 uur aan te geven of u met dit voorstel kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
Indien een meerderheid van uw Kamer dit verzoek steunt, dan zal de urgentie van deze eerder gedane suggestie door uw commissie, nogmaals aan het ministerie worden doorgeleid. Bij een technische briefing blijft echter de keuze omtrent afvaardiging van sprekers uiteindelijk aan het kabinet.
 
Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst hiervan.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA
T +(31)70-3182005 | M (+31)6-15153263
E juliejet.bakker@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----

Onderwerp: Verzoek GGD in TB Corona
 
 
Geachte griffie,
 
Gezien de recente ontwikkelingen rondom het bron- en contactonderzoek, die ook als specifiek onderwerp in de procedure van het lid Van Gerven werd benoemd, zouden wij graag tijdens de technische briefing vertegenwoordiging zien van de GGD-GHOR NL om een update te geven over het bron- en contactonderzoek. We merken namelijk op dat nu  alleen dhr Van Dissel aanwezig is tijdens de technische briefing. Graag start ik hiervoor nog een spoed e-mailprocedure.
 
Antje Diertens, D66
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Diertens (D66) om de minister van VWS te verzoeken om voor de technische briefing van morgenmiddag ook een spreker namens de GGD-GHOR NL af te vaardigen

    Te behandelen:

    Loading data