E-mailprocedure : Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om een reactie van het kabinet op de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus

De vergadering is geweest

22 juli 2020
10:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Het lid Ploumen (PvdA) heeft een verzoek naar aanleiding van het bericht over de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus. Zij stelt voor het kabinet om een brief met hierin een reactie te verzoeken, waarin wordt ingegaan op enkele specifieke zaken (zie onderstaande e-mail voor het volledige verzoek van het lid Ploumen). Tevens stelt zij voor te verzoeken om de betreffende brief nog deze week aan de Kamer te verzenden.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 22 juli 2020, om 10.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groeten,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Van: Ploumen, L.
Verzonden: dinsdag 21 juli 2020 14:38
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: Verzoek brief kabinet
 
Collega’s, griffier, 
Naar aanleiding van het bericht dat het aantal besmettingen met het Coronavirus de. afgelopen week is verdubbeld (https://nos.nl/l/2341393) wil de PvdA graag op korte termijn (binnen een week) een brief met een reactie van het kabinet, en vragen we om specifiek in te gaan op de volgende punten: 
- beleid rond inkomende vluchten uit Corona- brandhaarden
- accuratesse en compleetheid van het Corona Dashboard 
- intensiteit en effectiviteit bco (hoe snel gaat het nu)
- scenario’s  voor lokale en regionale maatregelen
Graag jullie steun voor dit verzoek! 
Groet, 
 
Lilianne Ploumen
Tweede Kamerlid PvdA 
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Curatieve Zorg, SheDecides
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Ploumen (PvdA) om een reactie van het kabinet op de toename van het aantal besmettingen met het coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data