E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het SO Raad Algemene Zaken dd 15 juli te annuleren (svp reageren voor morgen 8 juli te 10.00 uur)

De vergadering is geweest

8 juli 2020
10:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU <cie.eu@tweedekamer.nl>
Verzonden: dinsdag 7 juli 2020 15:01
Aan: GC-Commissie-EU <GC-Commissie-EU@tweedekamer.nl>
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het SO Raad Algemene Zaken dd 15 juli te annuleren (svp reageren voor morgen 8 juli te 10.00 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,

De heer Sjoerdsma (D66) stelt in het onderstaande bericht voor, mede namens de woordvoerders van VVD en CU, om het schriftelijk overleg Raad Algemene Zaken d.d. 15 juli 2020, gepland voor morgen 14.00 uur, te annuleren.
 
Hierbij verzoek ik u om in reactie op dit mailbericht via ‘allen antwoorden’ uiterlijk (morgen) woensdag 8 juli te 10.00 uur kenbaar te maken of u instemt met dit voorstel.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst (*).
 
Met hartelijke groet,
 
Griffier vaste commissie voor Europese Zaken
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Sjoerdsma, S.
Verzonden: dinsdag 7 juli 2020 14:26
Onderwerp:
 
Geachte griffie,
 
Graag verzoek ik mede namens de woordvoerders van VVD en CU het Schriftelijk Overleg Raad Algemene Zaken dat voor morgen gepland staat (14.00) te annuleren. Op de agenda staat als belangrijkste onderwerp de voorbereiding op de Europese top. Maar de langverwachte MFK-negotiatingbox komt pas einde deze week, en de kabinetsreactie daarop volgt daarna. Ik stel voor deze stukken af te wachten en de ruimte te nemen vragen volgende week tijdens het debat stellen.
 
Hg
Sjoerd
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Voorstel om het SO Raad Algemene Zaken dd 15 juli te annuleren (svp reageren voor morgen 8 juli te 10.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data