E-mailprocedure : [SPOED E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor inbrengtermijn bij derde incidentele suppletoire begroting Financiën

De vergadering is geweest

29 mei 2020
12:00 uur
Commissie: Financiën
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
Geachte leden,
In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel van het lid Aukje de Vries voor het vaststellen van een inbrengtermijn bij de derde incidentele suppletoire begroting Financiën inzake noodpakket banen en economie 2.0 en COVID-19 crisismaatregel SURE: CDA, D66, SP, 50PLUS en SGP.
 
Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
De convocatie zal spoedig worden verspreid.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn SchukkinkVan: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 28 mei 2020 14:21
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED E-MAILPROCEDURE] - Voorstel voor inbrengtermijn bij derde incidentele suppletoire begroting Financiën
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Financiën
Geachte leden,
Op verzoek van het lid Aukje de Vries (VVD) doe ik u het volgende voorstel met betrekking tot het vaststellen van een inbrengtermijn voor het verslag bij de op 20 mei jl. ontvangen derde incidentele suppletoire begroting Financiën:

35466 Wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Financiën (IXB) voor het jaar 2020 (Derde incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie 2.0 en COVID-19 crisismaatregel SURE)
  1. Inbrengtermijn voor verslag (feitelijke vragen) vaststellen op dinsdag 2 juni te 14.00 uur.
  2. De minister verzoeken de antwoorden in te dienen uiterlijk vrijdag 5 juni, met het oog op het algemeen overleg Eurogroep/Ecofin op maandag 8 juni.
Ik verzoek u mij uiterlijk op vrijdag 29 mei 2020 om 12.00 uur te laten weten of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen (*).


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën