E-mailprocedure : Vaststellen inbrengdatum wetsvoorstel Tweede incidentele suppletoire begroting inzake compensatie studenten en ondersteuningsmaatregelen onderwijs COVID-19

De vergadering is geweest

25 mei 2020
11:00 uur
Geachte woordvoerders po/vo/mbo/ho,
 
Namens uw voorzitter stel ik voor om via deze e-mailprocedure een inbrengdatum vast te stellen voor het wetsvoorstel dat de Kamer gisteren ontving: de Tweede incidentele suppletoire begroting inzake compensatie studenten en ondersteuningsmaatregelen onderwijs COVID-19.
Voorgesteld wordt woensdag 3 juni a.s. om 10.00 uur.
  • Het onderdeel Compensatie studenten gaat na de zomer in.
  • Op het onderdeel Ondersteuning onderwijs(achterstanden) po/vo/mbo kan al snel door scholen een beroep worden gedaan (mede als gevolg van het beroep dat de regering doet op artikel in de Comptabiliteitswet).
Als we de regering verzoeken om de nota n.a.v. het verslag voor 15 juni aan de Kamer te sturen, kan het wetsvoorstel worden betrokken bij de reeds geplande Onderwijs en coronadebatten.
Graag verneem ik voor maandag a.s. 11.00 uur of uw fractie kan instemmen met dit voorstel voor een inbrengdatum op woensdag 3 juni a.s. 10.00 uur.
 
Citaat uit Memorie van Toelichting
Normaliter wordt nieuw beleid in uitvoering genomen nadat de Staten-Generaal de begrotingswet heeft geautoriseerd. Aangezien uitvoering van de spoedeisende maatregelen die in deze tweede incidentele suppletoire begroting zijn opgenomen in het belang van het Rijk zijn, niet kan wachten tot formele autorisatie van beide Kamers der Staten-Generaal, zal het kabinet de uitvoering van de maatregelen starten. Hiermee wordt gehandeld conform lid 2 van artikel 2.27 van de Comptabiliteitswet 2016. Voor de indiening van deze tweede incidentele suppletoire begroting is uw Kamer vooraf geïnformeerd via de brief van 15 mei 2020.

Met vriendelijke groet,
drs. E.C.E. (Eveline) de Kler
Griffier van de commissie Onderwijs,
Cultuur en Wetenschap            

Besluit: Inbreng verslag wordt vastgesteld op 3 juni a.s. om 10.00 uur. De volgende fracties hebben gereageerd en ingestemd met het voorstel: VVD, PVV, CDA, D66, GL, PvdA, CU, SGP.                    

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Vaststellen inbrengdatum wetsvoorstel Tweede incidentele suppletoire begroting inzake compensatie studenten en ondersteuningsmaatregelen onderwijs COVID-19