E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verzoek van het lid Dik-Faber (ChristenUnie) om wetsvoorstel Wvggz/Wzd alvast in behandeling te nemen

De vergadering is geweest

19 mei 2020
16:00 uur
Van: Commissie VWS
Verzonden: maandag 18 mei 2020 10:51
Aan: GC-Commissie-VWS
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] verzoek van het lid Dik-Faber (ChristenUnie) om wetsvoorstel Wvggz/Wzd alvast in behandeling te nemen
 
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Het lid Dik-Faber (ChristenUnie) verzoekt het vorige week ontvangen wetsvoorstel Wijziging van de Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg en de Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliënten teneinde de uitvoerbaarheid op punten te vergroten en enkele technische onvolkomenheden en omissies te herstellen (Kamerstuk 35456) vooruitlopend op de procedurevergadering alvast in behandeling te nemen. Dit wetsvoorstel stond op de oorspronkelijke lijst niet-ingediende voorstellen spoedeisende wetsvoorstellen/implementatievoorstellen eerste helft 2020 (Kamerstuk 35300-VI nr. 119). Voorgesteld wordt de inbrengdatum voor het verslag vast te stellen op 9 juni te 14.00 uur.
 
U wordt verzocht uiterlijk morgen 19 mei, om 16.00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. Ik verzoek u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren.
 
Spoedig na afloop van de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Henriëtte Krijger
Adjunct-griffier commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Tweede Kamer

*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund. 
 
Van: Dik-Faber, C.
Verzonden: zaterdag 16 mei 2020 23:13
Aan: Commissie VWS
Onderwerp: verzoek mailprocedure
 
Geachte griffie,
 
Het Spoed Reparatiewetsvoorstel Wvggz/Wzd is afgelopen week naar de Kamer verzonden. Het wetsvoorstel staat op de lijst van spoedwetsvoorstellen dat de VWS-commissie op 6 april heeft geaccordeerd. Het bevat een beperkt aantal door het veld aangedragen maatregelen, die echter prangender zijn geworden door corona en de druk op de capaciteit. Spoedige behandeling kan bijdragen aan spoedigere invoering van de wet. Daarom zou ik liever niet willen wachten tot de volgende procedurevergadering, maar via een mailprocedure een verzoek willen doen om de behandeling te starten. Ik weet dat een aantal fracties nog wel wat vragen heeft, die in een schriftelijk overleg aan de orde kunnen komen. Op basis van de antwoorden, kan de commissie dan plenaire behandeling overwegen.
 
Met vriendelijke groet, 
 
Carla Dik-Faber
Tweede Kamerlid ChristenUnie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Dik-Faber (CU) om wetsvoorstel Wvggz/Wzd alvast in behandeling te nemen

    Te behandelen:

    Loading data