E-mailprocedure : Voorstel van het lid Omtzigt (CDA) om de AUT en de ADR te verzoeken de op 18 mei 2020 geplande gesprekken in het openbaar te voeren

De vergadering is geweest

15 mei 2020
11:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE
 
Geachte leden,
 
Op het voorstel van het lid Omtzigt (CDA), dat ik u gisteravond per e-mail heb voorgelegd, hebben de volgende fracties gereageerd:
 
        VVD, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS en Denk.
 
Deze fracties hebben steun uitgesproken voor het voorstel om de AUT en de ADR te verzoeken de op 18 mei 2020 geplande gesprekken in het openbaar te voeren.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Dit betekent dat het voorstel is aangenomen.
 
De verzoeken om de gesprekken in het openbaar te voeren worden aan de AUT en de ADR overgebracht.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
---------------------------------------------------

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
Uw commissie heeft in de procedurevergadering van 6 mei jl. het besluit genomen tot het voeren van besloten gesprekken op maandag 18 mei 2020 met de Adviescommissie Uitvoering Toeslagen (AUT) over het Eindadvies ‘Omzien in verwondering’ en met de Auditdienst Rijk (ADR) over het onderzoeksrapport ‘Toeslaggerelateerde CAF-zaken’. Verslagen van deze bijeenkomsten zullen openbaar worden gemaakt.
 
Zojuist heeft het lid Omtzigt (CDA) verzocht om beide gesprekken in het openbaar te voeren. Ik verwijs naar zijn bericht hieronder.
 
Namens de voorzitter van uw commissie leg ik u het voorstel van de heer Omtzigt voor. Dit voorstel komt erop neer dat de AUT en de ADR worden verzocht ermee in te stemmen dat de op 18 mei 2020 geplande gesprekken in het openbaar worden gevoerd.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk morgenochtend, vrijdag 15 mei, om 11.00 uur te laten weten of u het voorstel van de heer Omtzigt steunt (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
 
Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: donderdag 14 mei 2020 18:26
Aan: Weeber, S.
Onderwerp: verzoek openbaarheid hoorzitting Donner en ADR
 
Beste Sander,

Graag zou ik het voorstel willen doen om beide delen van de hoorzitting van maandag alsnog openbaar te maken.
Dat betekent zowel het gesprek met Donner als het gesprek me de ADR
 
Vanuit de getroffen ouders is er behoorlijk ongeloof dat zij dit niet via de live stream kunnen volgen en dat begrijp ik goed.
Aangezien dhr. Donner en de overige commissieleden wel in het openbaar met de media te woord hebben gestaan (zie dit interview bij Nieuwsuur: https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2310496-donner-regelgeving-kan-niet-iedere-fout-bij-belastingdienst-voorkomen.html), wil ik aan de commissie voorleggen om de gesprekken alsnog openbaar te maken.
Wilt u dit aan de overige commissieleden voorleggen?
 
Pieter Omtzigt
 
Met vriendelijke groet,
Omtzigt P.H.
Kamerlid

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Omtzigt (CDA) om de AUT en de ADR te verzoeken de op 18 mei 2020 geplande gesprekken in het openbaar te voeren

    Te behandelen:

    Loading data