E-mailprocedure : Agendering van twee recente stukken voor het WGO Media op 26 mei a.s.

De vergadering is geweest

15 mei 2020
10:00 uur
Geachte woordvoerders media,
 
Voorgesteld wordt om naast het bestaande dossier de twee onderstaande recente stukken te agenderen voor het wetgevingsoverleg Media op 26 mei a.s.. Het betreft:

Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met aanscherping van de nieuwedienstenprocedure, etc.

35453 - Wetgeving d.d. 11-05-2020
minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob - Wijziging van de Mediawet 2008 in verband met aanscherping van de nieuwedienstenprocedure, modernisering van procedures voor de benoeming van raden van toezicht en besturen, modernisering van het bestuur en verduidelijking van de positie van de Ster, alsmede technische verbeteringen onder meer in verband met taken van het Commissariaat voor de Media
Voorstel: Agenderen voor WGO op 26 mei a.s. (blanco verslag)

Reactie op de motie van het lid Van der Molen c.s. over onlinereclame op sociale media altijd als zodanig kenbaar maken (Kamerstuk 35300-VIII-112)

2020Z08276 - Brief regering d.d. 08-05-2020
minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, A. Slob - Reactie op de motie van het lid Van der Molen c.s. over onlinereclame op sociale media altijd als zodanig kenbaar maken (Kamerstuk 35300-VIII-112)
Voorstel: Agenderen voor WGO op 26 mei a.s.
 
Het eerste stuk betreft een Novelle. Het is nieuw wetsvoorstel dat (op verzoek van de Eerste Kamer) bij de Tweede Kamer wordt ingediend tot wijziging van het nog bij de Eerste Kamer aanhangige wetsvoorstel. In feite is dit een verkapt recht van amendement.
Het gaat in dit verband om het ongedaan maken van amendement-Aartsen en Van der Molen, over onverenigbaarheden van toezicht- en bestuursfuncties bij mediaorganisaties en politieke functies.
“Gelet op de door de Afdeling advisering RvS uitgebrachte voorlichting acht de regering het wenselijk de toevoegingen aan het wetsvoorstel door het gewijzigde amendement-Aartsen en Van der Molen ongedaan te maken. Deze novelle strekt daartoe”.
 
Graag verneem ik vóór vrijdag 10.00 uur a.s. of uw fractie kan instemmen met dit voorstel.
 
Met vriendelijke groet,
drs. E.C.E. (Eveline) de Kler
Griffier van de commissie Onderwijs,
Cultuur en Wetenschap
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

Besluit: De stukken worden toegevoegd aan de agenda. De volgende fracties hebben gereageerd en ingestemd met het verzoek: VVD, PVV, CDA D66, GL, PvdA, 50PLUS.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Agendering van twee recente stukken voor het WGO Media op 26 mei a.s.