E-mailprocedure : Voorstel van het lid Aukje de Vries (VVD) voor een schriftelijk overleg over de vergaderingen van de eurogroep en de raad van gouverneurs van het ESM op 15 mei 2020

De vergadering is geweest

12 mei 2020
18:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE:

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
In reactie op de onderstaande e-mailprocedure hebben de volgende fracties aangegeven het voorstel van het lid Aukje de Vries (VVD) om schriftelijk overleg te voeren over de stukken voor de extra ingelaste Eurogroepvergadering en de vergadering van de raad van gouverneurs van het ESM over de Pandemic Crisis Support Kredietlijn te steunen:
 
CDA, D66, GroenLinks, ChristenUnie en SGP.
 
De fractie van de SP heeft in reactie op de e-mailprocedure te kennen gegeven een voorkeur te hebben voor een mondeling overleg.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Dit betekent dat het voorstel is aangenomen. De convocatie voor het schriftelijk overleg (inbreng morgen, 13 mei 2020, om 11.00 uur) wordt zo snel mogelijk verspreid.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
________________________________________________

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën

 
Geachte leden,
 
Gisteren heeft de minister van Financiën de Kamer een brief over de vergadering van de Raad van gouverneurs van het ESM over de Pandemic Crisis Support kredietlijn en bijbehorende documentatie gezonden. Deze vergadering vindt plaats op 15 mei aanstaande.
Afgelopen vrijdag zond de minister reeds de geannoteerde agenda van de extra ingeplande Eurogroep, die eveneens plaatsvindt op 15 mei 2020.
 
Het lid Aukje de Vries (VVD) heeft zojuist voorgesteld over deze brieven een schriftelijk overleg te voeren. Dit voorstel leg ik u ter besluitvorming voor. Indien voor dit voorstel voldoende steun bestaat, zal de termijn voor het leveren van inbreng voor het schriftelijk overleg over beide brieven worden vastgesteld op woensdag 13 mei om 11.00 uur. Bij het verzenden van de vragen aan de minister zal dan worden verzocht de antwoorden uiterlijk op donderdag 14 mei, om 18.00 uur, aan de Kamer te zenden.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk heden, dinsdag 12 mei, om 18.00 uur, te laten weten of u met het voorstel voor het voeren van schriftelijk overleg en de daarvoor voorgestelde inbrengtermijn instemt (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).
Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 
Van: Vries de A. (Aukje)
Verzonden: dinsdag 12 mei 2020 10:17
Aan: Weeber, S.
Onderwerp: SO eurogroep en raad van gouverneurs ESM
 
Hoi Sander,
 
Hierbij het verzoek voor het houden van een schriftelijk overleg over de stukken voor de extra ingelaste eurogroepvergadering en de vergadering van de raad van gouverneurs van het ESM over de Pandemic Crisis Support Kredietlijn.

Met vriendelijke groet,
Aukje de Vries
VVD Kamerlid
Tweede Kamer der Staten-Generaal