E-mailprocedure : Inventarisatie planning technische briefing update coronavirus

De vergadering is geweest

24 april 2020
17:30 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Uit het plenaire weekschema is gebleken dat er komende week geen plenair debat zal plaatsvinden over de ontwikkelingen rondom het coronavirus.
 
Graag inventariseer ik daarom uw wensen met betrekking tot de planning van de technische briefing voor de komende weken.
Ik verneem graag per omgaande, doch uiterlijk voor vandaag 17.30 uur of u ervoor kiest om:
  • de planning van de technische briefing te laten aansluiten bij de planning van het plenair debat. In dat geval zal de technische briefing niet voor aankomende week worden ingepland, maar voor de week erna (de week van 4 tot en met 8 mei 2020).
  • de technische briefing aankomende week in te plannen. Indien u kiest om aankomende week de technische briefing te houden, is het tijdslot beperkt tot 2,5 uur op woensdag i.v.m. andere Kameractiviteiten, mede als gevolg van het strikte corona-regime dat momenteel in de Kamer geldt.
Ik verzoek ik u via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht te reageren. Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Het kabinet is reeds verzocht om voor de eerstvolgende technische briefing de Chief Nursing Officer, prof. dr. Bianca Buurman, af te vaardigen. Dit verzoek blijft gehandhaafd indien uw commissie ervoor kiest om de technische briefing een week later in te plannen.
 
Noot van de griffie:
- De deadline van de oproep van de commissie VWS aan organisaties, instellingen en bedrijven voor het toezenden van een schriftelijke bijdrage over de coronamaatregelen is op verzoek van het lid Dik-Faber verruimd tot donderdag 30 april 12:00 uur, aangezien aankomende week geen plenair debat over de ontwikkelingen rondom het coronavirus zal plaatsvinden. Uw commissie ontvangt voorafgaand aan het weekend vóór het eerstvolgende plenair debat de bundeling van alle ontvangen inzendingen.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Miguel Israel
t.v.v. de griffier van de vaste commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
Griffier vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat

 
*Toelichting
 De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Inventarisatie planning technische briefing update coronavirus

    Te behandelen:

    Loading data