E-mailprocedure : Verzoek voor een feitelijke vragenronde Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie

De vergadering is geweest

3 april 2020
15:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: donderdag 2 april 2020 17:24
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Emailprocedure: Verzoek lid Gijs van Dijk voor een feitelijke vragenronde Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie - reactietermijn morgen 3 april 15.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Gijs van Dijk (PvdA) om een feitelijke vragenronde te houden over het Voorstel van wet inzake wijziging van de begrotingsstaat van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het jaar 2020 (Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie) (35430) met als inbrengdatum maandag 6 april 2020 om 14.00 uur.
 
Indien de commissie het verzoek steunt dan zal de bewindspersoon worden verzocht de antwoorden uiterlijk volgende week vrijdag 10 april aan de Kamer te sturen.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag 3 april 2020 om 15.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
  
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Eva Witzke
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
 
Van: Wolters, E.
Verzonden: donderdag 2 april 2020 16:10
Aan: Commissie SZW
CC: Dijk van G.
Onderwerp: feitelijke vragenronde Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie
 
Goedemiddag,
 
Graag doe ik namens Gijs van Dijk (PvdA) het verzoek voor een feitelijke vragenronde voor de zojuist binnengekomen Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie met als inbrengdatum maandag  6 april om 14 uur.
 
Met vriendelijke groet,
 
Elwin Wolters
Politiek medewerker & voorlichter SZW Tweede Kamerfractie Partij van de Arbeid

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek voor een feitelijke vragenronde Tweede incidentele suppletoire begroting inzake noodpakket banen en economie (35430)

    Te behandelen:

    Loading data