E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - Voorstel van het lid Leijten (SP) tot schriftelijk overleg over de kabinetsreactie op het eindrapport van de AUT, het rapport van de ADR en het Zwartboek

De vergadering is geweest

17 maart 2020
12:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST e-mailprocedure

Geachte leden,
 
In de e-mailprocedure over het voorstel van mevrouw Leijten (SP) tot het voeren van schriftelijk overleg hebben de volgende fracties laten weten het voorstel te steunen:
 
    VVD, PVV, D66, GroenLinks, PvdA, ChristenUnie, 50PLUS, SGP en DENK.
 
Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Het voorstel van de SP is aangenomen.
De convocatie voor het leveren van inbreng voor het schriftelijk overleg wordt vanmiddag toegezonden.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

-------------------------------------------------
Aan de leden van de commissie Financiën
 
Geachte (plv.) leden,
 
Het lid Leijten (SP) heeft mij verzocht om u het voorstel voor te leggen tot het voeren van schriftelijk overleg over de kabinetsreactie  op het eindrapport van de Adviescommissie Uitvoering Toeslagen, het rapport van de ADR en het Zwartboek.
Zie het bericht hieronder.
 
Mevrouw Leijten heeft mij, aanvullend op dat bericht, laten weten dat zij de termijn voor het leveren van inbreng voor dat schriftelijk overleg graag zou laten vaststellen op donderdag 19 maart (14.00 uur).
 
Ik verzoek u uiterlijk dinsdag 17 maart, om 12.00 uur, kenbaar te maken of u instemt met het voorstel tot het voeren van schriftelijk overleg en de daarbij voorgestelde inbrengtermijn (graag een “Allen beantwoorden” op dit emailbericht).
 
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Van: Leijten R.M. <
Verzonden: maandag 16 maart 2020 10:46
Aan: Commissie Financiën
Onderwerp: RE: Uitstel van alle commissieactiviteiten van de commissie Financiën tot 6 april
 
Geachte griffier en collega’s,
 
Dat er geen fysieke vergaderingen zijn, dat is de situatie. Maar ik zou toch wel graag kijken of we via overleg per mail tot een besluit kunnen komen hoe we in de komende drie weken toch een goed debat over de toeslagen-brief van afgelopen vrijdag voorbereiden.
 
Ik zou mij een schriftelijk overleg op basis van de brief van de stas en de rapporten van Donner en ADR goed voorstellen. Sterker nog, ik zou graag zien dat u dit voorlegt aan de collega’s.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Renske Leijten
SP Kamerlid Financiën en Europa