Procedurevergadering : Extra procedurevergadering Financiën (geannuleerd n.a.v. maatregelen coronavirus)

De vergadering is geannuleerd

17 maart 2020
16:30 - 17:30 uur
Commissie: Financiën

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Behandeling stukken over kinderopvangtoeslag

    Ter bespreking is de planning van activiteiten van de commissie Financiën ten aanzien van kinderopvangtoeslag mede in relatie tot nog te voeren plenaire debatten over dit onderwerp.
    • De commissie Financiën heeft op 11 maart 2020 besloten het algemeen overleg over Stopzetten kinderopvangtoeslag dat gepland stond op 25 maart 2020 tot nader order uit te stellen in verband met overlap met de plenaire agenda. De eerstvolgende gelegenheid om dit algemeen overleg te houden is op woensdag 1 april van 13.00 tot 17.00 uur.
    • De commissie Financiën heeft eveneens besloten de staatssecretaris van Financiën te verzoeken de feitelijke vragen  over berichtgeving van Follow the Money over de toeslagenaffaire die de commissie op 12 maart heeft gesteld uiterlijk vrijdag 20 maart 2020 te beantwoorden. Het verzoek om uiterlijk 20 maart 2020 te reageren gold ook voor het verzoek van de commissie SZW aan de bewindspersonen van het ministerie van SZW alle relevante informatie vanaf 2014 rondom de betrokkenheid van SZW bij de toeslagenaffaire aan de Kamer te sturen. De staatssecretaris van SZW heeft op 12 maart 2020  op dit verzoek gereageerd.
    • In de week van 6 maart 2020 zijn via de Regeling van Werkzaamheden twee plenaire debatten over kinderopvangtoeslag aan de agenda van de Kamer toegevoegd: een debat over de toeslagenaffaire bij de Belastingdienst en een debat over het bericht dat de Belastingdienst discrimineerde bij de aanvraag van kinderopvang. Op de lijst van nog te voeren plenaire debatten staat ook een debat over het rapport van de Algemene Rekenkamer over het terugbetalen van toeslagen.
    • De commissie Financiën heeft daarnaast besloten tot het voeren van openbare gesprekken voeren met de Adviescommissie Uitvoering Toeslagen, de Auditdienst Rijk en de Autoriteit Persoonsgegevens.
  2. 2

    Eindadvies ‘Omzien in verwondering’ van de Adviescommissie uitvoering toeslagen (AUT) en het onderzoeksrapport ‘Toeslaggerelateerde CAF-zaken’ van de Auditdienst Rijk (ADR)

    Te behandelen:

    Loading data
  3. 3

    De nog te ontvangen kabinetsreactie op het Eindadvies ‘Omzien in verwondering’ van de Adviescommissie uitvoering toeslagen (AUT) en het onderzoeksrapport ‘Toeslaggerelateerde CAF-zaken’ van de Auditdienst Rijk (ADR)

  4. 4

    Toelichting Wob-besluit 'versoepelen beleid kinderopvangtoeslag'

    Te behandelen:

    Loading data