E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE]: Voorstel van de voorbereidingsgroep Klimaat en energie voor de behandeling van de KEV

De vergadering is geweest

5 november 2019
10:00 uur
Uitkomst e-mailprocedure:
Leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Naar aanleiding van de onderstaande e-mailprocedure kan ik u berichten dat uw commissie het voorstel van de voorbereidingsgroep Klimaat en energie steunt.
De volgende fracties zijn voor het voorstel: VVD, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, CU, 50 PLUS en SGP. Van de overige fracties is geen reactie ontvangen.
 
Ik zal u zo spoedig mogelijk informeren over de technische briefing en de feitelijke vragenronde.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
--------------------
Van:
Commissie EZK
Verzonden: maandag 4 november 2019 14:07
Aan: GC-Commissie-EZK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE]: Voorstel van de voorbereidingsgroep Klimaat en energie voor de behandeling van de KEV
Urgentie: Hoog
 
Leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Conform het commissiebesluit van 29 oktober 2019 doet de voorbereidingsgroep Klimaat en energie, bestaande uit de leden Agnes Mulder, Sienot, Van der Lee en Moorlag, het volgende voorstel voor de behandeling van de KEV.
 
Voorstel behandeling KEV
1.       Tijdens de Regeling van Werkzaamheden op dinsdag 5 november vraagt de commissievoorzitter namens de commissie een debat over de KEV aan, waarbij de begrotingsvolgorde wordt aangehouden.
2.       Ter voorbereiding op het plenaire debat over de KEV een technische briefing door PBL organiseren, bij voorkeur op donderdag 7 november van 10.00 tot 11.30 uur in plaats van de technische briefing van PBL over de conceptadviezen CO2-reducerende opties. Voor de technische briefing over de conceptadviezen CO2-reducerende opties wordt dan een nieuwe datum gezocht.
3.       Ter voorbereiding op het plenaire debat over de KEV een feitelijke vragenronde houden (na de technische briefing).
4.       Het algemeen overleg Implementatie van het Klimaatakkoord van 13 november verplaatsen naar een andere datum.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 5 november om 10.00 uur of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst*.
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Nava
Griffier van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE]: Voorstel van de voorbereidingsgroep Klimaat en energie voor de behandeling van de KEV

    Te behandelen:

    Loading data