Debat geweest
14 november 2019 | 12:00 - 13:15
Werkbezoek

Theatervoorstelling Leef

Werkbezoek: "Theatervoorstelling Leef"Deze vergadering is geweest

Bijlagen

Convocatie commissieactiviteit
Download Convocatie Theatervoorstelling Leef (in Nieuwspoort), 14-11-2019

Deelnemers


Agendapunten

1
Theatervoorstelling Leef in Nieuwspoort

Details

De voorstelling LEEF! is een indringend portret over drie jongeren die twijfelen, doorzetten en strijden voor de vrijheid van het eigen geluk en de eigen identiteit. Ze zijn op zoek naar erkenning, verbinding en de vrijheid zichzelf te kunnen zijn binnen een maatschappij die neigt naar verharding en polarisering.
Samen kijken we naar de verhalen van Aïsha, Sander en Carlos. Samen k?ken we naar geweld, uitsluiting en naar het ontstaan van een liefdevolle relatie. Maar hoe kijk je dan samen? Hoe kijk je samen naar het één, en hoe kij kje samen naar het ander?
“Leef” wordt op mbo-scholen in heel Nederland gespeeld, en is ons inziens een krachtig voorbeeld van hoe maatschappelijke en culturele instellingen samen met het beroepsonderwijs invulling kunnen geven aan burgerschapsonderwijs. “Leef” zegt meer over burgerschapsonderwijs dan 10 beleidsnotities, en daarom vinden we het belangrijk dat Kamerleden samen met studenten en docenten deze voorstelling meemaken, zodat ze daarna ook geïnformeerd zich kunnen buigen over de politieke vraag hoe dit soort verbindende ervaringen tussen onderwijs en samenleving op duurzame wijze kunnen worden georganiseerd.