E-mailprocedure : E-MAILPROCDURE Voorstel van voorzitter van de commissie EZK inzake planning technische briefings Afdeling advisering Raad van State i.v.m. de Klimaatwet en Klimaatakkoord

De vergadering is geweest

27 september 2019
10:00 uur
Leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Hierbij treft u aan een voorstel van uw voorzitter inzake de planning van technische briefings door de Afdeling advisering Raad van State i.v.m. de Klimaatwet en het Klimaatakkoord.
 
Bij deze verzoek ik u uiterlijk vrijdag 27 september 2019 om 10.00 uur in reactie op deze mail (reply-all) aan te geven of u instemt met het voorstel van uw voorzitter.
 
Spoedig daarna informeer ik u over de uitkomst van deze e-mailprocedure* 
 
Met vriendelijke groet,
 
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
 *Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 Van: Diks, I.
Verzonden: woensdag 25 september 2019 14:33
Aan: Nava D.
Onderwerp: bericht aan cie
 
Geachte leden,
 
Vanmorgen hadden we de PV van onze commissie EZK. Helaas is uw voorzitter bij de rondvraag tóch nog een punt vergeten van zulk een belang dat ik u hierover alsnog een mail stuur. Zoals u weet, heeft de RvS u het aanbod gedaan om u in een technische briefing te informeren over de monitoring van het Klimaatwet. Daarnaast zal de RvS ook een advies uitbrengen over de maatregelen in het Klimaatakkoord en dienaangaande is u ook aan technische briefing aangeboden. Laatstelijk heb ik contact gehad met de RvS om tot een goede afstemming hierover te komen.
 
Mijn eerste voorstel is nu om beide technische briefings te combineren om uw agenda niet onnodig te belasten. Ten tweede heb ik daarbij wel voorgesteld om dan óf vertrouwelijk vooraf óf zeer kort na de presentatie van het advies van de RvS over de klimaatmaatregelen deze ‘combi briefing’ te organiseren.
 
Graag zou ik de RvS informeren over ons besluit. Daarom zie ik uw reactie op beide voorstellen graag snel tegemoet.
 
Met groet,
 
 
Isabelle Diks, MA
Tweede Kamerlid GroenLinks | Defensie, Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Planning technische briefings Afdeling advisering Raad van State i.v.m. de Klimaatwet en Klimaatakkoord

    Te behandelen:

    Loading data