E-mailprocedure : [SPOED - e-mailprocedure] Voorstel van het lid Anne Mulder tot verlenging van het AO stopzetten kinderopvangtoeslag in verband met de stemmingen

De vergadering is geweest

4 juli 2019
12:30 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: donderdag 4 juli 2019 12:37
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [UITKOMST - e-mailprocedure] Voorstel van het lid Anne Mulder tot verlenging van het AO stopzetten kinderopvangtoeslag in verband met de stemmingen
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden,
 
Naar aanleiding van de reacties en na overleg met de voorzitter is besloten dat het algemeen overleg stopzetten kinderopvangtoeslag vandaag niet om 13.00 uur, maar direct na de stemmingen zal aanvangen. Dit is naar verwachting om 14.15 uur.
 
Het AO duurt tot 18.00 uur. Er zal nog een herziene convocatie worden verzonden.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel


--------------------- 
Van: Freriks, J.
Verzonden: donderdag 4 juli 2019 12:02
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [SPOED - e-mailprocedure] Voorstel van het lid Anne Mulder tot verlenging van het AO stopzetten kinderopvangtoeslag in verband met de stemmingen
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden van de commissie Financiën,
 
De voorzitter van uw commissie stelt voor het algemeen overleg over stopzetten kinderopvangtoeslag (nu gepland vandaag van 13.00 tot 17.00 uur) te verlengen tot 18.00 uur in verband met de stemmingen die naar verwachting geruime tijd in beslag zullen nemen.
 
Ik verzoek u uiterlijk vandaag, donderdag 4 juli om 12.30 uur kenbaar te maken of u instemt met dit voorstel tot verlenging van het algemeen overleg (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
Bij geen reactie gaat de voorzitter van uw commissie er vanuit dat u het voorstel tot verlenging steunt.
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel