E-mailprocedure : Voorstel om op korte termijn over te gaan tot het verlenen van opdrachten om ten laste van het onderzoeksbudget van uw commissie twee onderzoeken te verrichten. Deze onderzoeken betreffen resp. de landbouw en de SDG’s. Over deze onderwerpen heeft uw commissie zich in een eerder stadium al in beginsel positief uitgelaten. Indien uw commissie instemt met deze onderzoeken, kan hiertoe reeds in het komende zomerreces opdracht worden gegeven en zijn de resultaten daardoor eerder beschikbaar.

De vergadering is geweest

3 juli 2019
11:00 uur
Van: Lange de Tim
Verzonden: woensdag 3 juli 2019 11:16
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: UITKOMST E MAILPROCEDURE: kennisactiviteiten landbouwmogelijkheden en ontwikkeling SDG-indicatoren Caribisch Nederland
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Het onderstaande voorstel wordt gesteund door de fracties van VVD, D66, PvdA, GroenLinks en CDA, zodat het voorstel is aangenomen. De onderstaande opdrachten zullen op korte termijn worden verleend.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal




Van: Lange de Tim
Verzonden: maandag 1 juli 2019 16:59
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E MAILPROCEDURE: kennisactiviteiten landbouwmogelijkheden en ontwikkeling SDG-indicatoren Caribisch Nederland
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Bijgaand treft u een voorstel aan om op korte termijn over te gaan tot het verlenen van opdrachten om ten laste van het onderzoeksbudget van uw commissie twee onderzoeken te verrichten. Deze onderzoeken betreffen resp. de landbouw en de SDG’s. Over deze onderwerpen heeft uw commissie zich in een eerder stadium al in beginsel positief uitgelaten. Indien uw commissie instemt met deze onderzoeken, kan hiertoe reeds in het komende zomerreces opdracht worden gegeven en zijn de resultaten daardoor eerder beschikbaar.
 
Ik verzoek u uiterlijk woensdag a.s. (3 juli) om 11..00 uur te laten weten of u kunt instemmen met dit voorstel. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 

Bijlage