E-mailprocedure : Voorstel van het lid Van der Lee om de minister informatie te vragen over het Klimaatakkoord

De vergadering is geweest

1 juli 2019
13:00 uur
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Hierbij treft u aan het voorstel van het lid Van der Lee (GroenLinks) om de minister te vragen uiterlijk woensdag 3 juli 2019 om 12.00 uur aan de Kamer te doen toekomen:
 
  • Een budgettair overzicht van het Klimaatakkoord, in het bijzonder met betrekking tot de ODE, de SDE+ en SDE++, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel geld vanuit de SDE+ en SDE++ de industrie naar verwachting zal ontvangen, gerekend in de beschikte bedragen tot en met 2030. Dit betekent dat de bedragen die na 2030 worden uitgekeerd ook worden meegerekend. Ook eventuele andere subsidies voor de industrie moeten inzichtelijk worden gemaakt. Deze cijfers moeten ook los worden gepresenteerd.
  • Een wetgevingsagenda.
 
Bij deze verzoek ik u uiterlijk maandag 1 juli om 13.00 uur in reactie op deze mail (reply-all) aan te geven of u instemt met het voorstel.
 
Spoedig daarna informeer ik u over de uitkomst van deze e-mailprocedure* 
 
Met vriendelijke groet,
 
Dennis Nava
Griffier vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Beste griffie,
 
Het lid van der Lee zou graag een e-mailprocedure willen starten om de regering te vragen om voor woensdag 12.00 uur te leveren:
 
  • Een budgettair overzicht van het Klimaatakkoord. In het bijzonder met betrekking tot de ODE, de SDE+ en SDE++, waarbij inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel geld vanuit de SDE+ en SDE++ de industrie naar verwachting zal ontvangen, gerekend in de beschikte bedragen tot en met 2030. Dit betekent dat de bedragen die na 2030 worden uitgekeerd ook worden meegerekend. Ook eventuele andere subsidies voor de industrie moeten inzichtelijk worden gemaakt. Deze cijfers moeten ook los worden gepresenteerd.
  • Een wetgevingsagenda
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel van het lid Van der Lee om de minister informatie te vragen over het Klimaatakkoord

    Te behandelen:

    Loading data