E-mailprocedure : Verzoek van het lid Becker twee woensdag jl. ontvangen brieven te agenderen voor het AO Inburgering en integratie

De vergadering is geweest

4 juni 2019
12:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: maandag 3 juni 2019 13:05
Aan: GC-Commissie-SZW
CC: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek van het lid Becker twee woensdag jl. ontvangen brieven te agenderen voor het AO Inburgering en integratie: uw reactie graag uiterlijk dinsdag 4 juni a.s. om 12.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
CC: Ter info: vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 
Onderstaand tref u een verzoek aan van het lid Becker (VVD) om de afgelopen woensdag ontvangen brieven van de minister SZW “Voortgang pilotprogramma veranderopgave inburgering” en “Werking en uitvoering van het inburgeringsbeleid” te  agenderen voor het AO Inburgering en integratie (link naar beide brieven staan onderaan deze mail) op woensdag 5 juni a.s.  Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk dinsdag 4 juni a.s. om 12.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Ter informatie meldt het lid Becker dat zij de op 18 april jl. ontvangen  brief van de minister van Justitie en Veiligheid (mede namens de ministers van SZW en BVOM) “Stand van zaken moties en toezeggingen inzake terrorismebestrijding en preventie van radicalisering” (Kamerstuk 29754-501)  voor wat betreft  toezeggingen gedaan aan de commissie SZW zal betrekken bij het AO woensdag a.s..
 
 
Met vriendelijke groet
Marc Esmeijer
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
Van: Becker, B.
Verzonden: maandag 3 juni 2019 12:30
Aan: Esmeijer M.E.
Onderwerp: e-mailprocedure agenda AO integratie en inburgering
 
Beste griffier,
 
Graag zou ik de twee afgelopen woensdag ontvangen brieven van de minister van SZW over voortgang pilotprogramma veranderopgave inburgering en over de werking en uitvoering van het inburgeringsbeleid agenderen voor het AO integratie en inburgering van deze week.
 
Verder reageert het kabinet voor het gedeelte ‘ preventie radicalisering (portefeuille minister Koolmees” op toezeggingen gedaan aan onze commissie in Brief 29751, nr 501: deze brief is voortouw cie JenV. Maar ik wil ook de minister die verantwoordelijk is voor het preventiebeleid er op kunnen bevragen. Ik zal de brief dan ook betrekken bij het AO op 5 juni. Leek me netjes dit te melden, mochten andere leden dat ook willen doen.
 
Dank alvast!
 
Hartelijke groet,
Bente Becker
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Bijgevoegd een of meer documenten die u ter kennisneming worden toegezonden:

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om twee woensdag jl. ontvangen brieven te agenderen voor het AO Inburgering en integratie op 5 juni 2019

    Te behandelen:

    Loading data