E-mailprocedure : Verzoek van het lid Van Weyenberg om het AO Raad Werkgelegenheid op woensdag 5 juni om te zetten in een schriftelijk overleg: uw reactie uiterlijk maandag 3 juni om 14.00 uur

De vergadering is geweest

3 juni 2019
14:00 uur
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Van Weyenberg (D66), mede namens de leden Wiersma (VVD) en Gijs van Dijk (PvdA),  om het op 5 juni a.s. geplande algemeen overleg Formele Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid (van 10.00 tot 12.00 uur)  om te zetten in een schriftelijk overleg. Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 3 juni a.s. om 14.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Indien de commissie instemt met het verzoek, dan zal de inbreng voor het schriftelijk overleg worden vastgesteld op dinsdag 4 juni om 14.00 uur. De minister zal worden verzocht de beantwoording op de vragen uiterlijk dinsdag 11 juni om 10.00 uur naar de Kamer te sturen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Marc Esmeijer
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Weyenberg van S.
Verzonden: donderdag 30 mei 2019 15:55
Aan: Commissie SZW
CC: Dijk van G.; Wiersma, D.; Blommers, D.; Esmeijer M.E.
Onderwerp: Verzoek ao dinsdag om te zetten in so
 
 
Beste griffie
Graag zou ik mede namens collegae Gijs van Dijk en Dennis Wiersma willen verzoeken het AO voor de Raad Sociale Zaken om te zetten in een SO. Zouden jullie daartoe een e-mail procedure kunnen starten?
Steven van Weyenberg 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om het algemeen overleg Formele Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 13 juni 2019 op 5 juni 2019 om te zetten in een schriftelijk overleg

    Te behandelen:

    Loading data