E-mailprocedure : [SPOED: E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om Verantwoordingsdebat nog volgende week in te plannen zonder de minister-president

De vergadering is geweest

22 mei 2019
15:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: woensdag 22 mei 2019 15:26
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: Commissie Financiën
Onderwerp: [UITKOMST E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om Verantwoordingsdebat nog volgende week in te plannen zonder de minister-president
 
Geachte leden van de commissie Financiën,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het voorstel te steunen om het Verantwoordingsdebat nog volgende week in te plannen zonder de minister-president:
DENK.
 
De volgende fracties steunen het voorstel niet:
VVD, CDA, GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, 50PLUS.
 
De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is verworpen.
 
Voor de verdere besluitvorming rondom het inplannen van het Verantwoordingsdebat verwijs ik naar het verslag van de regeling van werkzaamheden van vanmiddag.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel

 
------------------

Van: Commissie Financiën
Verzonden: woensdag 22 mei 2019 12:12
Aan: GC-Commissie-FIN
CC: Commissie Financiën
Onderwerp: [SPOED: E-MAILPROCEDURE] - Voorstel om Verantwoordingsdebat nog volgende week in te plannen zonder de minister-president

 
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën
 
Geachte leden,
 
Tijdens de procedurevergadering van vanochtend heeft de commissie uitgesproken een poging te willen ondernemen om het Verantwoordingsdebat, dat gisteren van de agenda is gehaald, nog vóór ontvangst van de Voorjaarsnota (die uiterlijk 1 juni bij de Kamer moet worden ingediend) in te plannen. De staf heeft ambtelijk verkend wat de mogelijkheden zijn. Daaruit blijkt dat een debat met de minister van Financiën én minister-president niet meer mogelijk is voorafgaand aan ontvangst van de Voorjaarsnota.
 
Ik verzoek u uiterlijk vandaag, om 15.00 uur kenbaar te maken of u kunt instemmen met het voorstel om het Verantwoordingsdebat nog volgende week op dinsdag of woensdag in te plannen met aanwezigheid van alleen de minister van Financiën (en misschien de minister van BZK), met een voorkeur voor dinsdag (graag een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
Martijn Schukkink
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel