E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] Verlengen algemeen overleg Klimaat en energie d.d. 16 mei

De vergadering is geweest

13 mei 2019
12:00 uur
Van: Commissie EZK
Verzonden: woensdag 8 mei 2019 13:16
Aan: GC-Commissie-EZK
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] Verlengen algemeen overleg Klimaat en energie d.d. 16 mei - Reactie vóór maandag 13/05 12.00
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat,
 
Hierbij treft u het voorstel aan om het algemeen overleg Klimaat en energie dat op 16 mei 2019 van 10.00 tot 13.00 gepland staat met één uur te verlengen (tot 14.00 uur).
Rationale achter dit voorstel is dat de agenda naar alle waarschijnlijkheid te vol is om dit AO binnen 3 uur af te ronden.
 
Hierbij verzoek ik u om uiterlijk maandag 13 mei 2019 om 12.00 uur in reactie op dit bericht (reply-all) aan te geven of u met deze verlenging in kunt stemmen.*
Spoedig daarna zal ik u informeren over het resultaat van deze e-mailprocedure en een herziene convocatie rondsturen.
 
Met vriendelijke groet,
Rens Jansma
Adjunct-griffier vaste commissie voor Economische Zaken en Klimaat
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.