E-mailprocedure : [e-mailprocedure] - Voorstel GL en SP tot uitstel van AO Vernieuwde rulingpraktijk tot na het meireces

De vergadering is geweest

23 april 2019
18:00 uur
Commissie: Financiën

UITKOMST E-MAILPROCEDURE:

Geachte leden,

 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het voorstel van GroenLinks en SP te steunen:
VVD, PVV, CDA, D66, ChristenUnie, PvdD en 50PLUS.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Het bovenstaande betekent dat het voorstel is aangenomen. Het algemeen overleg Vernieuwde rulingpraktijk wordt uitgesteld.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber

Griffier van de vaste commissie voor Financiën
____________________________________________________


Geachte leden van de commissie Financiën,
 
Het lid Snels (GL) heeft zojuist, mede namens het lid Leijten (SP), een voorstel gedaan tot uitstel van het voor morgenavond (24 april, 18.00 – 21.00 uur) geplande Algemeen overleg Vernieuwde rulingpraktijk. Zie zijn bericht hieronder. De leden Snels en Leijten stellen voor dit AO te verplaatsen naar een datum ná het meireces.
 
Ik verzoek u uiterlijk heden, 23 april, 18.00 uur kenbaar te maken of u instemt met het voorstel tot het uitstel van dit algemeen overleg (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

 
Van: Snels, B.
Verzonden: dinsdag 23 april 2019 16:25
Aan: Weeber, S.
Onderwerp: email- procedure uitsel ao
 
Beste Sander,
 
We hebben vandaag weer veel extra stukken gekregen van de staatssecretaris over rulings. Het is niet goed mogelijk om die nog goed te bestuderen voor het AO van morgen. Ik wil, mede namens Renske Leijten van de SP, voorstellen het AO morgen niet door te laten gaan en opnieuw in te plannen na het komende reces.
 
Groet,
 
Bart snels