E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] - EUZA- verzoek aan de vaste commissie Europese Zaken aanbieding Montesquieu bundel (svp reageren voor dinsdag 16 april 16:00)

De vergadering is geweest

16 april 2019
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: vrijdag 12 april 2019 15:28
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] - EUZA- verzoek aan de vaste commissie Europese Zaken aanbieding Montesquieu bundel (svp reageren voor dinsdag 16 april 16:00)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
 
Geachte leden,
 
Onderstaande e-mail is ontvangen van het Montesquieu instituut over de aanbieding van de bundel "Europa, Europa, op weg naar de Europese verkiezingen van mei 2019 " aan de commissie Europese Zaken.
 
De aanbieding door één van de eindredacteuren van de bundel, Prof Dr Mr Aalt Willem Heringa, kan plaatsvinden als ware het een petitie-aanbieding op dinsdag 23 april, 13:45-14:00 in de statenpassage in de Tweede Kamer.
 
In overleg met uw voorzitter leg ik de vraag voor of u akkoord gaat met het in ontvangst nemen van deze bundel op dinsdag 23 april.
 
U wordt verzocht om uiterlijk dinsdag 16 april 16.00 uur via de knop ‘allen antwoorden’ uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst. (*)
 
Met vriendelijke groet,
 
Adjunct-griffier Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
 
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] - EUZA- verzoek aan de vaste commissie Europese Zaken aanbieding Montesquieu bundel (svp reageren voor dinsdag 16 april 16:00)

    Te behandelen:

    Loading data