E-mailprocedure : Verplaatsen drie geagendeerde stukken AO Vreemdelingen- en asielbeleid en aanhouden AO Vreemdelingen- en asielbeleid

De vergadering is geweest

15 april 2019
16:00 uur
Van: Commissie J&V
Verzonden: maandag 15 april 2019 10:43
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: UITKOMST emailprocedure verplaatsen drie geagendeerde stukken AO Vreemdelingen- en asielbeleid en aanhouden AO Vreemdelingen- en asielbeleid
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Gelet op de tot nu toe ontvangen reacties kan ik u nu reeds meedelen dat het verzoek wordt gesteund door een meerderheid.
 
  • De twee hieronder genoemde stukken zullen worden toegevoegd aan het plenaire debat over de onveilige werksituatie in azc’s als gevolg van overlastgevende asielzoekers op donderdag 18 april 2019.
  • Het algemeen overleg over vreemdelingen- en asielbeleid zal worden aangehouden tot de procedurevergadering van 24 april 2019.
  • De gewijzigde convocatie voor het algemeen overleg over problemen bij de IND  op 23 april 2019 zal heden worden uitgedaan.
 
Met vriendelijke groet,
Hilde Schoor
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Justitie en Veiligheid


Van: Commissie J&V
Verzonden: vrijdag 12 april 2019 14:54
Aan: GC-Commissie-J&V
Onderwerp: J&V: SPOED emailprocedure verplaatsen drie geagendeerde stukken AO Vreemdelingen- en asielbeleid en aanhouden AO Vreemdelingen- en asielbeleid
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Justitie en Veiligheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Groothuizen (D66-fractie) n.a.v. het verplaatsen van de AO’s over de problemen bij de IND en over vreemdelingen- en asielbeleid.
 
Het verzoek ziet erop de volgende drie stukken, die thans zijn geagendeerd voor het AO Vreemdelingen- en asielbeleid, te agenderen voor:
* het plenaire debat over de onveilige werksituatie in azc’s als gevolg van overlastgevende asielzoekers op donderdag 18 april 2019:* het AO Problemen bij de IND op dinsdag 23 april 2019: 
Het verzoek ziet er voorts op het AO Vreemdelingen- en asielbeleid, thans gepland op donderdag 18 april 2019, aan te houden tot de procedurevergadering van 24 april 2019. Voor dat AO staan, na het verplaatsen van bovenstaande drie stukken, nog acht stukken geagendeerd.
 
Ik verzoek u uiterlijk maandag 15 april om 16.00 uur kenbaar te maken of u al dan niet instemt met deze verzoeken.
 
Met vriendelijke groet,
Hilde Schoor
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Justitie en Veiligheid
 
Van: Groothuizen, M.
Verzonden: vrijdag 12 april 2019 13:45
Aan: Hessing-Puts Brechje
Onderwerp: Fwd: J&V: verplaatsen algemeen overleggen over de problemen bij de IND en over vreemdelingen- en asielbeleid
 
Collega’s
 
Op de agenda van het AO vreemdelingen- en asielbeleid staan ook  een rapport mbt de opvang van overlastgevende asielzoekers en de beleidsreactie op het WODC-onderzoek over asielzoekers uit veilige landen.
 
Ik zou willen voorstellen die twee stukken te betrekken bij het plenaire debat van donderdag 18 april as en dan dat AO even aan te houden tot de volgende Procedurevergadering. Het AO over de problemen bij de IND kan dan, als gepland, plaatsvinden op 23 april.
 
De brief over de stand van zaken mbt de flexibilisering van de asielketen kan mijns inziens prima naar dat AO.
 
Hartelijke groet,
Maarten 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek verplaatsen drie geagendeerde stukken AO Vreemdelingen- en asielbeleid en aanhouden AO Vreemdelingen- en asielbeleid

    Te behandelen:

    Loading data