E-mailprocedure : Voorstel voor een kabinetsreactie naar aanleiding van een artikel van RTL over het Carbontax-model

De vergadering is geweest

9 april 2019
12:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 9 april 2019 12:46
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [Uitkomst: e-mailprocedure] - Voorstel voor een kabinetsreactie naar aanleiding van een artikel van RTL over het CARbonTAX-model

 
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties laten weten het voorstel van de leden Lodders (VVD), Omtzigt (CDA) en Bruins (ChristenUnie) om te vragen om een kabinetsreactie naar aanleiding van een artikel van RTL over het Carbontax-model te steunen: D66, GroenLinks, SP, PvdA, PvdD, 50PLUS en SGP. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen. De staatssecretaris van Financiën zal worden verzocht namens het kabinet een reactie te geven op het artikel en deze reactie voor de hoorzitting over elektrisch rijden en het CARbonTAX-model van 16 april 2019 naar de Kamer te sturen.
 
 
Met vriendelijke groet,
Kim Boon
Adjunct-griffier
Vaste commissie voor Financiën
Tweede Kamer der Staten-Generaal

------------------------
Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,

 
Geachte leden,
 
Het lid Lodders (VVD) stelt mede namens de leden Bruins (CU) en Omtzigt (CDA) voor het kabinet om een reactie te vragen naar aanleiding van het artikel ‘Staatssecretaris Snel informeerde Kamer onjuist over schimmig rekenmodel’ op de site van rtlnieuws.nl (https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/4670356/staatsecretaris-snel-onjuiste-informatie-tweede-kamer-carbontax), waarbij het kabinet wordt gevraagd of de berichtgeving klopt en wordt gevraagd om uitgebreid in te gaan op de aanbesteding. De antwoorden wensen de leden graag ruim voor de hoorzitting over het Carbontax-model op 16 april te ontvangen. 
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen, dinsdag 9 april om 12.00 uur kenbaar te maken of u met het voorstel voor een kabinetsreactie kunt instemmen (graag een ‘Allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht).
 
Spoedig  na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel voor een kabinetsreactie naar aanleiding van een artikel van RTL over het Carbontax-model

    Te behandelen:

    Loading data