E-mailprocedure : Verzoek van het lid Wiersma (VVD) om brief recente ontwikkelingen export WW

De vergadering is geweest

1 april 2019
15:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: maandag 1 april 2019 9:31
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: Verzoek van het lid Wiersma brief recente ontwikkelingen export WW: uw reactie uiterlijk hedenmiddag om 15.00 uur
Urgentie: Hoog
 
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voort Sociale Zaken en Werkgelegenheid
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Wiersma (VVD) om naar aanleiding van de recente ontwikkelingen rondom de export van WW-uitkeringen voorafgaand aan het algemeen overleg  Informele Raad Werkgelegenheid en Sociaal Beleid van 10-11 april 2019 op woensdag 3 april 2019 door de minister schriftelijk geïnformeerd te worden over de meest recente stand van zaken, het krachtenveld, de beweging in het krachtenveld en de redenen hiervoor, de inhoudelijke kernpunten waar de discussie zich op toespitst, het (na nu te verwachten) proces komende tijd en de rol die Nederland daarin inneemt.
 
Graag verneem ik uiterlijk maandag 1 april 2019 om 15.00 uur of u met dit verzoek kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
Met vriendelijke groet,
 
Sarah Kraaijenoord
Adjunct-griffier commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid

 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Wiersma, D.
Verzonden: zaterdag 30 maart 2019 14:47
Aan: Commissie SZW
Onderwerp: Verzoek
 
Beste,
 
Volgende week staat het AO informele raad. Ik zou graag naar aanleiding van de ontwikkelingen deze week rond de export WW de Minister van SZW verzoeken de Kamer voorafgaand aan het AO schriftelijk te informeren over de meest recente stand van zaken, het krachtenveld, de beweging in het krachtenveld en de redenen hiervoor, de inhoudelijke kernpunten waar de discussie zich op toespitst, het (na nu te verwachten) proces komende tijd en de rol die Nederland daarin inneemt. Dit helpt een effectief AO.
 
Gezien de PV dinsdag einde middag is en het AO al heel spoedig daarna, zou ik u willen verzoeken dit verzoek per emailprocedure aan de Commissie voor te leggen.
 
Groet,

Dennis Wiersma
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om brief van minister van SZW over recente ontwikkelingen export WW

    Te behandelen:

    Loading data