E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Reactie kabinet inzake uitstelbrief premier May (svp reageren voor vandaag 17.30 uur)

De vergadering is geweest

20 maart 2019
17:30 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: woensdag 20 maart 2019 14:55
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Reactie kabinet inzake uitstelbrief premier May (svp reageren voor vandaag 17.30 uur)
 
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
De leden Anne Mulder (VVD) en Pieter Omtzigt (CDA) stellen in de onderstaande mail aan uw commissie voor om een reactie van het kabinet over de uitstelbrief die premier May heeft gestuurd aan de voorzitter van de Europese Raad. De reactie van het kabinet kan wellicht worden opgenomen in het schriftelijk overleg Europese Raad d.d. 21-22 maart 2019. 
U wordt verzocht om uiterlijk vanmiddag 17.30 uur via de knop ‘allen antwoorden’ uw reactie op het voorstel van de leden Mulder en Omtzigt kenbaar te maken.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst. (*)
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Griffie commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Mulder, Anne
Verzonden: woensdag 20 maart 2019 13:33
Aan: Commissie EU
Onderwerp: Brief Premier May
 
Beste Collega’s,
 
Zojuist heeft premier May een uitstelbrief gestuurd aan de voorzitter van de Europese Raad. Graag zou ik, mede namens Pieter Omtzigt, een reactie van het kabinet willen op deze brief. Wellicht kan deze reactie opgenomen worden in het Schriftelijk Overleg.
Groeten, Anne Mulder
 
Verstuurd vanaf mijn iPad
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Reactie kabinet inzake uitstelbrief premier May (svp reageren voor vandaag 17.30 uur)

    Te behandelen:

    Loading data