E-mailprocedure : Verzoek van het lid Agema (PVV) om een reactie op de brief naar aanleiding van het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen, te ontvangen voor dinsdag 19 maart 2019 om 11:00 uur

De vergadering is geweest

15 maart 2019
17:00 uur
Geachte (plv.) leden van de commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport,
 
Hierbij doe ik u het verzoek van het lid Agema (PVV) toekomen, om de minister voor Medische Zorg te verzoeken om een reactie op een brief naar aanleiding van het faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen, te ontvangen voor aanstaande dinsdag 19 maart 2019 om 11:00.
U wordt verzocht per omgaande, doch uiterlijk vandaag om 17:00 uur aan te geven of u met dit verzoek kunt instemmen. (graag Allen beantwoorden op dit e-mailbericht).
 
Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek is gehonoreerd.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen. als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
Met vriendelijke groet,
Julie-Jet Bakker
Adjunct-griffier commissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Agema (PVV) om afschrift reactie van minister Bruins n.a.v. brief inzake faillissement van MC IJsselmeerziekenhuizen d.d. 15 maart 2019

    Te behandelen:

    Loading data