E-mailprocedure : [E-mailprocedure] - Aanbod minister van Financiën voor besloten technische briefing ter voorbereiding op debat Europese top

De vergadering is geweest

10 december 2018
12:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

Geachte leden,
 
Alleen de fracties van VVD, CDA en 50PLUS hebben hun steun uitgesproken voor het voorstel om een besloten technische briefing te houden over de gemaakte afspraken versterking van de eurozone en het bankenpakket.
De fractie van de SP heeft instemming aan het voorstel onthouden.
De overige fracties hebben niet gereageerd.
 
Geconcludeerd moet worden dat het voorstel niet is aangenomen.
Het ministerie wordt hierover geïnformeerd.
 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber

Griffier van de vaste commissie voor Financiën
______________________________________

Aan de (plv.) leden van de vaste commissie voor Financiën,

 
In afschrift aan de (plv.) leden van de commissie Europese Zaken,
 
Geachte leden,
 
Vanmiddag heeft u het verslag van de Eurogroep/Ecofin van 3 en 4 december ontvangen (zie 2018D58798 ), alsmede de geannoteerde agenda voor de Eurotop op 13 en 14 december (zie 2018D58824 ).
 
De minister van Financiën heeft langs ambtelijke weg het aanbod gedaan om een besloten technische briefing te verzorgen aan over de afspraken die afgelopen maandag in Eurogroep-verband zijn gemaakt over versterking van de Eurozone en het bankenpakket. De door ambtenaren van het ministerie te geven briefing zou kunnen dienen ter voorbereiding op het debat op 12 december over de Eurotop. Aan de orde kan bijvoorbeeld komen wat de betekenis is van in de Eurogroep/Ecofin gemaakte afspraken over PCCL’s/single-limb-CAC’s/etc.
 
In overleg met de voorzitter van de commissie Financiën stel ik u, door middel van deze e-mailprocedure, voor om het aanbod van de technische briefing te accepteren.
Indien het aanbod wordt geaccepteerd, zal de briefing worden gehouden op dinsdagmiddag, 11 december van 17.00 tot 18.00 uur.
 
Ik verzoek u uiterlijk maandag 10 december 2018, om 12.00 uur kenbaar te maken of u met het voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht).
Indien u met het voorstel instemt, verzoek ik u tevens te vermelden welk lid/welke leden van uw fractie voornemens zijn de briefing bij te wonen.
 
Spoedig na het verstrijken van de reactietermijn zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

 
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën