E-mailprocedure : Verzoek van het lid Bosman (VVD) om nog voor het kerstreces een technische briefing over de Geschillenregeling te organiseren

De vergadering is geweest

6 december 2018
10:00 uur
Van: Commissie Koninkrijksrelaties
Verzonden: dinsdag 4 december 2018 18:10
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E MAILPROCEDURE: Technische briefing Geschillenregeling
Urgentie: Hoog
 
Geachte leden en plv. leden van de vaste commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
Het lid Bosman doet onderstaand het verzoek om nog voor het kerstreces een technische briefing over de Geschillenregeling te organiseren.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk donderdag 6 december 2018 om 10.00 uur te laten weten of u met het verzoek van het lid Bosman kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange
 
Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Bosman A.
Verzonden: dinsdag 4 december 2018 17:29
Aan: Lange de Tim
Onderwerp: Technische briefing Geschillenregeling
 
Geachte griffier,
 
De geschillenregeling is nu beschikbaar. Is het mogelijk om een technische briefing te krijgen vanuit MinBZK KR over de geschillenregeling? Moet eigenlijk wel voor kerstreces. Wil dit graag in een email procedure doen omdat het kort dag wordt.
 
Met vriendelijke groet, Andre Bosman
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Bosman (VVD) om nog voor het kerstreces een technische briefing over de Geschillenregeling te organiseren

    Te behandelen:

    Loading data