E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om verslag coreper inzake Brexit-briefing incl. kabinetsappreciatie

De vergadering is geweest

27 september 2018
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Aan de leden en plaatsvervangende leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,

Van het lid Omtzigt (CDA) is het onderstaande voorstel ontvangen om de minister van Buitenlandse Zaken te verzoeken om het verslag van de Coreper-vergadering met de briefing door de Europese Commissie over een no deal Brexit-scenario en de kabinetsappreciatie daarvan met spoed aan de Kamer toe te zenden.
 
Ik verzoek u om in reactie op dit e-mailbericht via de knop ‘allen antwoorden’ uiterlijk vandaag om 16.00 uur uw reactie op dit voorstel kenbaar te maken.
 
Zo spoedig mogelijk daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure. (*)
 
Met vriendelijke groet,
 
Afd. griffie Europese Zaken
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid. Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
  
VOORSTEL
 
Namens Pieter Omzigt zou ik met spoed een verslag van de Coreper willen opvragen en een appreciatie van de regering van de door de Europese commissie gedane briefing over een no deal Brexit scenario.
 
Onderstaand het bericht dat ons daarover bereikte:
“As a no-deal Brexit emerges as a serious possibility on the political horizon, the EU-side is making no secret of amping up its own contingency preparations. Yesterday in Brussels, Martin Selmayr briefed ambassadors in Coreper about the European Commission’s plans for a fast-track procedure, writes the FT. The aim is to enable the EU to enact temporary rule changes in as little as five days.”
https://www.ft.com/content/425417d4-c1c2-11e8-95b1-d36dfef1b89a
 
Beleidsmedewerker Europese zaken CDA fractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoek om verslag coreper inzake Brexit-briefing incl. kabinetsappreciatie (svp reageren voor vandaag 16.00 uur)

    Te behandelen:

    Loading data