E-mailprocedure : [e-mailprocedure] Uitstel AO stand van zaken schenk- en erfbelasting

De vergadering is geweest

12 september 2018
9:00 uur
Commissie: Financiën
UITKOMST E-MAILPROCEDURE

In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel om het algemeen overleg van deze ochtend uit te stellen: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SP, PvdA, ChristenUnie, PvdD, 50PLUS en DENK. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.
Het algemeen overleg erf- en schenkbelasting zal op een nog te bepalen datum alsnog worden gehouden.
 
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Griffier van de vaste commissie voor Financiën

Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 11 september 2018 19:11
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Spoed e-mailprocedure: uitstel AO erf- en schenkbelasting
Urgentie: Hoog
 
Het lid Omtzigt (CDA) stelt voor het algemeen overleg over de stand van zaken omtrent schenk- en erfbelasting tot nader order uit te stellen.
 
Ik verzoek u uiterlijk morgen, woensdag 12 september 2018 om 9.00 uur kenbaar te maken of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.* De fracties van PVV, PvdA en DENK hebben al te kennen gegeven het voorstel te steunen.
 
Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.