E-mailprocedure : Verzoek om inventarisatie vragen fraude ww-uitkeringen

De vergadering is geweest

5 september 2018
16:00 uur
Van: Commissie SZW
Verzonden: woensdag 5 september 2018 11:40
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek van het lid Wiersma (VVD) om inventarisatie vragen fraude ww-uitkeringen
Urgentie: Hoog
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Wiersma (VVD) om naar aanleiding van recente mediaberichten over de vermeende fraude met WW-uitkeringen door Poolse arbeidsmigranten, onder leden van de commissies vragen te inventariseren en deze middels een  commissiebrief aan de minister voor te leggen .
“De minister heeft reeds toegezegd nog deze maand een brief naar de Kamer te sturen waarin hij openstaande vragen uit het vragenuur meeneemt. Gezien er ook gisteravond en vanmorgen weer nieuwe berichten zijn geweest kan ik me voorstellen dat er bij de verschillende partijen nog meer vragen leven. Is het een idee om een inventarisatie te doen van vragen, zodat deze als geheel kunnen worden meegenomen in de beantwoording van de minister”.
 
Gezien de korte termijn wordt dit verzoek per e-mailprocedure aan u voorgelegd.
 
Graag verneem ik uiterlijk woensdag 5 september 2018 om 16.00 uur of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Indien de commissie instemt met het verzoek zal vervolgens per e-mail een inventarisatie plaatsvinden van de nog bestaande vragen.
 
Met vriendelijke groet,
 
Erwin Sjerp
Adjunct-griffier commissie SZW
 
 
Van: Wiersma, D.
Verzonden: woensdag 5 september 2018 9:15
Aan: Esmeijer M.E.
Onderwerp: Inventarisatie fraude ww-uitkeringen
 
Beste Marc,
 
Naar aanleiding van de vermeende fraude met WW-uitkeringen door Poolse arbeidsmigranten gaf de minister gister in het vragenuurtje aan nog niet alle vragen te kunnen beantwoorden. De minister heeft toegezegd nog deze maand een brief naar de Kamer te sturen waarin hij deze vragen meeneemt. Gezien er ook gisteravond en vanmorgen weer nieuwe berichten zijn geweest kan ik me voorstellen dat er bij de verschillende partijen nog meer vragen leven. Is het een idee om een inventarisatie te doen van vragen, zodat deze als geheel kunnen worden meegenomen in de beantwoording van de minister?
 
Groet,
Dennis
 
Met vriendelijke groet,
Dennis Wiersma
Lid Tweede Kamer der Staten-Generaal



 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om inventarisatie vragen fraude ww-uitkeringen

    Te behandelen:

    Loading data