E-mailprocedure : Voorstel annuleren AO over stopzetting van de kinderopvangtoeslag

De vergadering is geweest

4 september 2018
18:30 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 4 september 2018 18:33
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: [Uitkomst E-mailprocedure] - voorstel annuleren AO over stopzetting van de kinderopvangtoeslag]

 
Geachte leden,
 
In reactie op de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het voorstel: VVD, PVV, CDA, D66, GroenLinks, SGP en DENK. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen. Het algemeen overleg wordt geannuleerd.
 
Met vriendelijke groet,
 
Jeroen Freriks 
 Geachte leden,
 
Zie hieronder het verzoek van de leden Omtzigt en Lodders om het algemeen overleg over stopzetting van de kinderopvangtoeslag te annuleren vanwege een nog te voeren plenair debat over dit onderwerp. Het algemeen overleg staat gepland voor morgenochtend (woensdag 5 september 2018) van 11.00 tot 13.00 uur. 
 
Ik verzoek u vandaag, 4 september 2018, vóór 18.30 uur  te laten weten of uw fractie instemt met dit voorstel (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Met vriendelijke groet,
Jeroen Freriks
Adjunct-griffier commissie Financiën
Griffie commissies Sociaal en Financieel
Tweede Kamer der Staten-Generaal
Postbus 20018, 2500 EA Den Haag