E-mailprocedure : Emailprocedure verzoek AO uitspraken minister Buitenlands Zaken tijdens besloten bijeenkomst Touch Dutch Base.

De vergadering is geweest

20 juli 2018
12:00 uur
Aan de leden van de vaste commissie voor Buitenlands Zaken
 
Geachte leden,
Hierbij leg ik u het voorstel voor van het lid Ploumen om (op korte termijn) een Algemeen Overleg te houden met de minister van Buitenlandse Zaken over diens uitspraken tijden de besloten bijeenkomst Touch Dutch Base. Graag ontvang ik uw reactie op dit voorstel, namens uw fractie, via reply all, vóór morgen, vrijdag 20 juli, om 12.00 uur.
 
Theo van Toor
Griffier
vaste commissie voor Buitenlandse Zaken
algemene commissie voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking
Tweede Kamer der Staten-Generaal

 
-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Ploumen, L.
Verzonden: donderdag 19 juli 2018 17:20
Aan: Toor van T.
Onderwerp: Aanvraag AO over uitspraken minister Blok
 
 
Beste griffier,
Naar aanleiding van de uitspraken van minister Blok tijdens een bijeenkomst met Nederlanders die bij internationale organisaties werkzaam zijn,  wil ik een Algemeen Overleg met de leden van de vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken aanvragen. De uitspraken van de minister zijn daar ernstig genoeg voor, vandaar dat het debat wat de PvdA betreft niet moet wachten tot na de zomer. De uitleg per brief van minister Blok is onvoldoende. Uitspraken zijn ook schadelijk voor Nederland in het buitenland. Bij deze een verzoek aan de collega’s om dit verzoek te steunen.
Met hartelijke groet,
 
Lilianne Ploumen
PvdA Tweede Kamer
woordvoerder Buitenlandse Zaken, Defensie, SheDecides