E-mailprocedure : E-mailprocedure inzake Verzoek van het College voor de Rechten van de Mens om een gesprek

De vergadering is geweest

24 mei 2018
16:00 uur
Van: Commissie Koninkrijksrelaties
Verzonden: woensdag 23 mei 2018 12:05
Aan: GC-Commissie-KR
Onderwerp: E-mailprocedure cie. Koninkrijksrelaties inzake Verzoek College voor de Rechten van de Mens om gesprek
 
 

Geachte leden van de commissie voor Koninkrijksrelaties,
 
De griffie van uw commissie heeft een brief (2018Z08970)ontvangen van het College voor de Rechten van de Mens met het verzoek om een gesprek met vaste commissie voor Koninkrijksrelaties over de mensenrechten in Caribisch Nederland. Indien u met het verzoek instemt zal het gesprek voor het zomerreces worden gepland.
 
Ik verzoek u uiterlijk donderdag 24 mei 2018 te 16.00 uur aan te geven of u kunt instemmen met dit verzoek* (middels een reply-all op deze e-mail).
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
Met vriendelijke groet,
Mr. Tim N.J. de Lange

Plaatsvervangend Griffier
griffier commissies Defensie en Koninkrijksrelaties
Tweede Kamer der Staten-Generaal


 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek College voor de Rechten van de Mens om gesprek met vaste commissie voor Koninkrijksrelaties over mensenrechten in Caribisch Nederland