E-mailprocedure : Spoed e-mailprocedure: feitelijke vragen over contact tussen ING en het ministerie van Financiën over het beloningsbeleid

De vergadering is geweest

3 april 2018
15:00 uur
Commissie: Financiën
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 3 april 2018 15:02
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst spoed e-mailprocedure: feitelijke vragen over contact tussen ING en het ministerie van Financiën over het beloningsbeleid

In de e-mailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd: VVD, PVV, CDA, D66, GoenLinks, PvdA en 50PLUS. De overige fracties hebben niet gereageerd. Dat betekent dat het voorstel is aangenomen.

U wordt verzocht, gezien de korte termijn, feitelijke vragen aan te leveren uiterlijk hedenmiddag te 17.00 uur per e-mail aan de commissiepostbus (cie.fin@tweedekamer.nl). Gelieve de gebruikelijke vormvoorschriften voor feitelijke vragen in acht te nemen (vragen van één zin, geen inleidende opmerkingen, waar van toepassing verwijzing naar het paginanummer).

Met vriendelijke groet,
Henk van Zuilen


Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 3 april 2018 13:18
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Spoed e-mailprocedure: feitelijke vragen over contact tussen ING en het ministerie van Financiën over het beloningsbeleid
 
Het lid Leijten (SP) stelt voor om een feitelijke vragenronde te houden naar aanleiding van de brief van de minister van Financiën over de contacten tussen ING en het ministerie van Financiën over het beloningsbeleid.
Ik verzoek u uiterlijk vandaag, dinsdag 3 april 2018, om 15.00 uur kenbaar te maken of u met dit voorstel kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen.*
Indien het voorstel wordt aangenomen, zal worden verzocht om hedenmiddag vóór 17.00 uur vragen in te dienen.
In dat geval kan, in verband met het plenaire debat van vanmiddag, worden volstaan met het indienen van de vragen per mail aan de commissie-postbus.
Met vriendelijke groet,
Sander Weeber
Plaatsvervangend griffier / griffier van de vaste commissie voor Financiën


*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.