E-mailprocedure : E-mailprocedure - voorstel Paternotte om brief onbeantwoorde vragen plenair debat MER Lelystad

De vergadering is geweest

16 januari 2018
12:00 uur
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat,
 
Van het lid Paternotte (D66) is het voorstel ontvangen om de minister I&W namens de commissie te verzoeken of zij een aantal onbeantwoorde vragen in het plenaire debat d.d. 19 december jl. over de milieueffectrapportage inzake Lelystad Airport alsnog schriftelijk wil beantwoorden, voorafgaand aan het algemeen overleg Luchtvaart d.d. 25 januari 2018. Het gaat om vragen die tijdens het debat gesteld zijn over o.a. de verkeersverdeelregel, de business case van Lelystad Airport en de herindeling van het luchtruim, maar die niet terugkwamen in de beantwoording van de minister. Voorgesteld wordt de minister te verzoeken deze vragen uiterlijk dinsdag 23 januari 2018 te beantwoorden.
 
Graag verneem ik derhalve uiterlijk aanstaande dinsdag 16 januari om 12.00 uur (graag via ‘allen beantwoorden’ op dit e-mailbericht) of u kunt instemmen met het voorstel. Spoedig na de termijn van deze e-mailprocedure zal ik u informeren over de uitkomst.*
 
Met vriendelijke groet,
Benjamin Koerselman
Adjunct-griffier vaste commissie voor Infrastructuur en Waterstaat
 
Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis vergaderagenda-app van de Tweede Kamer in de Apple of Android store.
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure  een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Paternotte om brief onbeantwoorde vragen plenair debat MER Lelystad

    Te behandelen:

    Loading data