E-mailprocedure : Verzoek van het lid Diks om een brief inzake verdwijning chroom-6 registratie uit personeeldossiers

De vergadering is geweest

22 december 2017
12:00 uur
Commissie: Defensie
Van: Commissie DEF
Verzonden: donderdag 21 december 2017 13:45
Aan: GC-Commissie-def
Onderwerp: EMAILPROCEDURE - Verzoek van het lid Diks om een brief inzake verdwijning chroom-6 registratie uit personeeldossiers
 
Geachte (plv.) leden van de vaste commissie voor Defensie,
 
Het lid Diks stelt voor de staatssecretaris van Defensie te verzoeken om een brief naar aanleiding de radio-uitzending van de Nieuws BV op radio 1 van vanmiddag en informatie van Zembla (https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/zembla-onthult-defensie-verwijderde-informatie-over-gevaarlijke-stoffen-waaronder-chroom-6-uit-personeelsdossiers )  over het verloren raken van informatie over het gebruik van chroom-6 uit personeelsdossiers en daarbij:
  1. een  duiding te geven over de verdwijning van deze informatie,
  2. aan te geven of de staatssecretaris bereid is om te onderzoeken in hoeveel gevallen registratieformulieren over het werken met gevaarlijke stoffen zijn verdwenen,
  3. aan te geven of de staatssecretaris kan toezeggen dat de medewerkers, wier informatie verloren is geraakt, wel aanspraak kunnen maken op regelingen of schadevergoedingen, indien dit van toepassing geweest zou zijn.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk vrijdag 22 december 2018 om 12:00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Diks kunt instemmen. U wordt verzocht te reageren met een “allen beantwoorden” op dit emailbericht. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van de emailprocedure*.
 
Vriendelijke groet, Frank Mittendorff
 
 
Mr Frank H. Mittendorff

Adjunct-griffier vaste commissie voor Defensie
Griffier contactgroep Verenigd Koninkrijk
Griffie Commissies Internationaal en Ruimtelijk
Tweede Kamer der Staten-Generaal

Postbus 20018, 2500 EA Den Haag
T +(31)70-3182043 | M +(31)6-18305849
E f.mittendorff@tweedekamer.nl | I www.tweedekamer.nl
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 
Van: Steenhoven van der G.
Verzonden: donderdag 21 december 2017 13:11
Aan: Commissie DEF
CC: Lange de Tim; Mittendorff F.; Garib J.
Onderwerp: Verzoek brief over verdwijning chroom-6 registratie uit personeeldossiers
 
Geachte griffier,
 
Graag wil Isabelle Diks (GroenLinks) via de commissie een brief vragen aan de staatssecretaris van defensie naar aanleiding de radio-uitzending van de Nieuws BV op radio 1 van vanmiddag en informatie van Zembla (https://zembla.bnnvara.nl/nieuws/zembla-onthult-defensie-verwijderde-informatie-over-gevaarlijke-stoffen-waaronder-chroom-6-uit-personeelsdossiers )  over het verloren raken van informatie over het gebruik van chroom-6 uit personeelsdossiers. Zij verzoekt in deze brief:
1). Een duiding van de staatssecretaris over de verdwijning van deze informatie
2). Of de staatssecretaris bereid is om te onderzoeken in hoeveel gevallen registratieformulieren over het werken met gevaarlijke stoffen zijn verdwenen
3). Of de staatssecretaris kan toezeggen dat de medewerkers, wier informatie verloren is geraakt, wel aanspraak kunnen maken op regelingen of schadevergoedingen, indien dit van toepassing geweest zou zijn
Kunt u dit verzoek via e-mailprocedure aan de leden voorleggen?
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Giel van der Steenhoven
Beleidsmedewerker
Asiel en Immigratie | Ontwikkelingssamenwerking | Buitenlandse Handel | Defensie
GROENLINKS Tweede Kamerfractie
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Diks om een brief inzake verdwijning chroom-6 registratie uit personeeldossiers

    Te behandelen:

    Loading data