E-mailprocedure : E-mailprocedure -Verzoek om een brief van de staatssecretaris van SZW inzake het bericht "affaire Eurogrit":

De vergadering is geweest

24 november 2017
12:00 uur

Van: Commissie SZW
Verzonden: vrijdag 24 november 2017 12:38
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: Uitkomst emailprocedure: verzoek van het lid Özutok (GL) om een brief van de stas. SZW inzake het bericht "affaire Eurogrit"
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
De volgende fracties hebben gereageerd op de e-mailprocedure: VVD,  D66, SP,  PvdA en 50-PLUS. Deze fracties  steunden het voorstel van het lid van Özutok  (GroenLinks).

Dit betekent dat het voorstel is aangenomen. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid zal worden verzocht tijdig voor het algemeen overleg Arbeidsomstandigheden/Handhaving  op 29 november a.s. een reactie te geven op
het bericht “Affaire Eurogrit groter dan gedacht: 594 bedrijven gewerkt met astbesthoudende grit”.
  
Met vriendelijke groet
Marc Esmeijer
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid
---------------------------------------------------------------------------------------------
Van: Commissie SZW
Verzonden: donderdag 23 november 2017 14:03
Aan: GC-Commissie-SZW
Onderwerp: E-mailprocedure: verzoek van het lid Özutok (GL) om een brief van de stas. SZW inzake het bericht "affaire Eurogrit": uw reactie gaarne uiterlijk vrijdag 24 november om 12.00 uur
 
Geachte (plv) leden van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid,
 
Onderstaand treft u aan een verzoek van het lid Özütok (GroenLinks) om, ten behoeve van het algemeen overleg Arbeidsomstandigheden/Handhaving op 29 november a.s., een brief van de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid te ontvangen over het bericht “Affaire Eurogrit groter dan gedacht: 594 bedrijven gewerkt met astbesthoudende grit”.
 
Graag verneem ik uiterlijk vrijdag  24 november om 12.00  uur of u met het verzoek kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit e-mailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het verzoek wordt gehonoreerd.*
 
Met vriendelijke groet,
Marc Esmeijer
Griffier van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid

*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
   4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.
 
 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Geachte griffier,
 
Het lid Nevin Özütok zou graag nog vóór het AO Arbeidsomstandigheden een brief van de staatssecretaris ontvangen over het bericht “Affaire Eurogrit groter dan gedacht: 594 bedrijven gewerkt met astbesthoudende grit” (https://eenvandaag.avrotros.nl/item/affaire-eurogrit-groter-dan-gedacht-594-bedrijven-gewerkt-met-astbesthoudende-grit/).
 
Met groet,
 
Meike Hellevoort
 

 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek om een brief van de staatssecretaris van SZW inzake het bericht "affaire Eurogrit":

    Te behandelen:

    Loading data