E-mailprocedure : Verzoek van het lid Snels (GL-fractie) voor het stellen van schriftelijke vragen aan het CPB ter voorbereiding op het debat over de regeringsverklaring.

De vergadering is geweest

24 oktober 2017
17:00 uur
Commissie: Financiƫn
Van: Commissie Financiën
Verzonden: dinsdag 24 oktober 2017 17:45
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: Uitkomst: E-mailprocedure verzoek vragen CPB + de inventarisatie
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Financien,
 
Gelet op de positief ontvangen reacties van de leden van de fracties van VVD, CDA, PvdA, SP, D66, CU, 50Plus, GL, PvdD en Denk kan ik u meedelen dat onderstaand verzoek wordt gehonoreerd.
De inbrengdatum voor de schriftelijke vragen is vastgesteld op woensdag 25 oktober te 14.00 uur. Het CPB zal worden verzocht vrijdag 27 oktober 2017 de vragen te beantwoorden.
 
Met vriendelijke groet,
 
Patricia Tielens-Tripels
 

-------
Verzonden: dinsdag 24 oktober 2017 11:16
Aan: GC-Commissie-FIN
Onderwerp: SPOED: E-mailprocedure verzoek vragen CPB
 
Geachte leden van de vaste commissie voor Financien,
 
Hieronder treft u aan een verzoek van het lid Snels  (GL-fractie) voor het stellen van schriftelijke vragen aan het CPB ter voorbereiding op het debat over de regeringsverklaring.
 
Ik verzoek u uiterlijk hedenmiddag te  17.00 uur kenbaar te maken of u al dan niet met dit verzoek kunt instemmen.
 
Indien dit verzoek wordt gesteund door een meerderheid, wordt u voorgesteld de inbrengtermijn voor het schriftelijke vragen vast te stellen op woensdag  25 oktober om 14.00 uur. De beantwoording zal dan worden verzocht op vrijdag 27 oktober.
 
Met vriendelijke groet,
 
Mr Patricia F.L.M. Tielens-Tripels
Waarnemend griffier van de vaste commissie voor Financien

---
Van: Snels, B.
Verzonden: dinsdag 24 oktober 2017 10:25
Aan: Tielens - Tripels, (Patricia)
Onderwerp: emailprocedure verzoek vragen CPB
 
Er is mist aan het ontstaan over wat in het regeerakkoord nieuw beleid is en wat al in het centrale pad van het CPB zat als vastgesteld beleid. Bijvoorbeeld bij de lasten lijkt het vooral te gaan om het naar voren halen van al vastgestelde lastenverschuivingen. Ik denk dat het niet goed is als hier onhelderheid over blijft bestaan. Ik zou willen voorstellen dat de commissie Financien morgen aan het eind van de dag een set schriftelijke vragen opstelt en naar het CPB stuurt met het verzoek die feitelijke vragen voor het debat over de regeringsverklaring te beantwoorden. Graag wil ik dit voorstel vandaag voorleggen via een snelle emailprocedure aan de commissie.
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Snels (GL-fractie) voor het stellen van schriftelijke vragen aan het CPB ter voorbereiding op het debat over de regeringsverklaring.

    Te behandelen:

    Loading data