E-mailprocedure : Voorstel Middendorp (VVD) uitstel AO Spoor

De vergadering is geweest

5 oktober 2017
15:00 uur
Commissie: Infrastructuur en Milieu
Geachte leden en plaatsvervangend leden van de vaste commissie voor Infrastructuur en Milieu,
 
Van het lid Middendorp (VVD) is het voorstel ontvangen om het algemeen overleg Spoor d.d. 12 oktober 2017 uit te stellen tot eind november. Dit in verband met de beperkte agenda van dit algemeen overleg. De agenda bestaat vooralsnog uit een twee brieven: 1. Evaluatie winterweerprogramma en jaarrapportage verstoringen en 2. Halfjaarverantwoordingen NS en ProRail (zie deze link). Mogelijk stuurt de staatssecretaris ten behoeve van dit algemeen overleg nog een brief over beheer, onderhoud en vervanging van het spoor.
 
Graag verneem ik uiterlijk morgen om 15.00 uur (via een allen beantwoorden op dit e-mailbericht) of u instemt met het voorstel van het lid Middendorp. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.*
 
Met vriendelijke groeten,
 
Miguel Israel
Adjunct griffier vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu

 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
Dit betekent dat in een e-mailprocedure een voorstel is aangenomen indien het door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund.

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    Voorstel Middendorp (VVD) uitstel AO Spoor

    Te behandelen:

    Loading data