E-mailprocedure : [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoeken inzake openstaande actiepunten AO informatievoorziening - input/instemming voor de vraagstelling aan de Venetië Commissie

De vergadering is geweest

30 december 2016
12:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: donderdag 22 december 2016 12:04
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoeken inzake openstaande actiepunten AO informatievoorziening
Urgentie: Hoog
 
Aan de leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Het lid Omtzigt legt schriftelijk onderstaande voorstellen aan u voor. De voorstellen spreken voor zich.
 
Over het eerste voorstel, betreffende instemmen met het opdrachtvoorstel van de parlementair advocaat, ontvang ik graag uiterlijk vandaag 22 december 2016 voor 18.00u middels de reply to all knop uw reactie. Zie de links naar parlis in de mail van de heer Omtzigt voor de details van het voorstel.
 
Over het tweede voorstel, betreffende input/instemming voor de vraagstelling aan de Venetië Commissie, wordt u verzocht uiterlijk vrijdag 30 december 2016 uw reactie te mailen. Zie de bijlage voor het meest recente concept.
 
Na afloop van beide termijnen zal ik u informeren over de uitkomsten van beide voorstellen.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Louis Middelkoop
Adjunct-griffier, commissie Europese Zaken
EU advisering commissies V&J, BiZa, W&R, Kr

Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: donderdag 22 december 2016 11:26
Aan: Commissie EU
Onderwerp:
 
Beste griffier,

Graag zou ik de agendapunten over het rapporteurschap AO informatievoorziening hierbij via een email procedure voorleggen aan de commissie.
Zoals u zich herinnert, zijn er twee actiepunten (van de 4) in het door onze commissie vastgesteld rapport – zie bijlage - , die actie van het parlement vragen.
 
Ten eerste betreft dat een adviesaanvraag aan de parlementair advocaat. Wij hebben een aantal keren met de parlementair advocaat gesproken. Er is een in de notitie van de griffier een opdrachtvoorstel van de parlementair advocaat opgenomen.
Het verzoek aan de commissie is om dit als commissie te accorderen. Indien aangenomen zal het presidium een besluit nemen. De genoemde kosten komen ten laste van het kennis en onderzoeksbudget van de Kamer
 
Ten tweede is er een adviesaanvraag aan de Venetië commissie in voorbereiding. Ik doe u de laatste concept-versie toekomen. Deze is het resultaat van externe input en een gesprek met de voorzitter van de Venetië commissie, dhr. Gianni Buquicchio.
Hierbij vraag ik u om input (of instemming) voor deze vraagstelling. Op basis van deze input zal ik een semi-definitieve versie bespreken met de Venetië commissie. Doel van die bespreking is zeker te stellen dat er geen formele bezwaren zijn tegen het in behandeling nemen van de adviesaanvraag.
Daarna zal ik de definitieve versie voorleggen aan de commissie voor instemming.
Aan deze adviesaanvraag zijn geen kosten verbonden voor de Kamer
 
 
Graag hoor ik van jullie.

Vriendelijke groet,
 
Pieter Omtzigt
 
 

Agendapunten

  1. 1

    [E-MAILPROCEDURE] EUZA - Verzoeken inzake openstaande actiepunten AO informatievoorziening - input/instemming voor de vraagstelling aan de Venetië Commissie

    Te behandelen:

    Loading data