E-mailprocedure : Verzoek van het lid Omtzigt voor een update van de geannoteerde agenda van de Europese Raad van 15 en 15 december 2016

De vergadering is geweest

12 december 2016
16:00 uur
Commissie: Europese Zaken
Van: Commissie EU
Verzonden: maandag 12 december 2016 12:04
Aan: GC-Commissie-EU
Onderwerp: [E-MAILPROCEDURE] EUZA: Verzoek update van geannoteerde agenda.
Urgentie: Hoog
 
Aan de (plv) leden van de vaste commissie voor Europese Zaken
 
Geachte leden,
 
Heden is onderstaand verzoek binnengekomen van het lid Omtzigt. Het verzoek spreekt voor zich. Ik verzoek u vandaag 12 december 2017 uiterlijk om 16.00u te laten weten of ermee kunt instemmen. Spoedig daarna zal ik u informeren over de uitkomst van deze e-mailprocedure.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Louis Middelkoop
Adjunct-griffier, commissie Europese Zaken
EU-adviseur, commissies V&J, BiZa, W&R, Kr

Tweede Kamer der Staten-Generaal
 
Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
 
Van: Omtzigt P.H.
Verzonden: maandag 12 december 2016 11:34
Aan: Commissie EU; Beusmans, H.; Elsman, B.; Timmer J.; Middelkoop, L.; Haaster van J.
Onderwerp: Verzoek update van geannoteerde agenda.
 
Graag zou ik een email procedure opstarten om de regering te vragen een up-to-date geannoteerde agenda vand e Europese Top te ontvangen. vanmorgen ontvingen wij een agenda die waarschijnlijk vier of vijf dagen oud was en waari het kabinet geen appreciatie geeft van recente ontwikkelingen.
Een aantal voorbeelden:
1.  "  Zo zal de stand van zaken ten aanzien van de uitvoering van de afspraken tussen de EU en Turkije worden besproken. Op het moment van schrijven van deze geannoteerde agenda is de voor december voorziene voortgangsrapportage van de Commissie nog niet verschenen"
Deze voortgangsrapportage is op 8 december verschenen: http://ec.europa.eu/dgs/home-affairs/what-we-do/policies/european-agenda-migration/proposal-implementation-package/docs/20161208/4th_report_on_the_progress_made_in_the_implementation_of_the_eu-turkey_statement_en.pdf hierop zouden we graag een appreciatie ontvangen, inclusief het mogelijk opschorten van onderhandelingen, zoals gevraagd door de Tweede Kamer.
2. " De bespreking van voornoemde onderwerpen zal mede worden voorbereid door discussies in de JBZ-Raad van 8 en 9 december a.s."  Die heeft al plaatsgevonden
3.  " De minister van Buitenlandse Zaken zal op 10-11 december namens de Hoge Vertegenwoordiger een bezoek brengen aan Mali en Niger om de migratieafspraken verder vorm te geven". Minister Koenders is terug van zijn bezoek en er kan dus een appreciatie van de afspraken gegeven worden.
4.  "... financiële steun aan Oekraïne. In dat besluit zou voorts worden vastgelegd dat versterking van de rechtsstaat en in het bijzonder corruptiebestrijding een centraal onderdeel zijn van de Associatieovereenkomst. Het kabinet zet zich ten volle in om dit resultaat tijdens de Europese Raad volgende week te behalen." De top vindt deze week plaats, dus wellicht kan het kabinet een stand van zaken van vandaag geven.
 
Zou u dit aan de commissie willen voorleggen?

Vriendelijke groet, 

Pieter Omtzigt
_______________________________________
dr. P.H. (Pieter) Omtzigt
Lid van de Tweede Kamer voor het CDA
Plein 2
Postbus 20018
2500 EA 's Gravenhage
pieter.omtzigt@tweedekamer.nl
www.cda.nl/omtzigt
_______________________________________
 
 

Agendapunten

  1. 1

    Verzoek van het lid Omtzigt voor een update van de geannoteerde agenda van de Europese Raad van 15 en 15 december 2016

    Te behandelen:

    Loading data