E-mailprocedure : Verzoek om antwoord op vragen over (eindrapportage van) FDA t.b.v. AO a.s. donderdag

De vergadering is geweest

12 december 2016
14:00 uur
UITKOMST E-mailprocedure:

In de emailprocedure hebben de volgende fracties ingestemd met het verzoek van het VVD-kamerlid Bosman: PvdA, SP, PVV en SGP.
Dit betekent dat het voorstel door een absolute Kamermeerderheid wordt gesteund. De vragen worden heden middag aan de minister van BZK gestuurd.
-------------

Geachte leden van de commissie Koninkrijkrelaties,
 
Het lid Bosman stelt voor aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een aantal vragen te stellen inzake het FDA-programma ter voorbereiding op het algemeen overleg Verzamel algemeen overleg Caribische delen van het Koninkrijk op donderdag 15 december a.s.
 
Ik verzoek u mij uiterlijk op hedenmiddag 12 december a.s. te 14.00 uur te laten weten of u met het voorstel van het lid Bosman kunt instemmen (graag een Allen beantwoorden op dit emailbericht). Spoedig daarna zal ik u informeren of het voorstel is aangenomen*.
 
 
*Toelichting
De e-mailprocedure is geregeld in artikel 36, vierde lid, van het Reglement van Orde, luidende:
4. Indien een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is, kunnen de leden van de commissie langs schriftelijke weg over dat voorstel besluiten. De voorzitter van de commissie beslist of een voorstel eenvoudig en spoedeisend van aard is. Het besluit, bedoeld in de eerste volzin, wordt genomen als ware de Kamer in voltallige samenstelling bijeen en zou zij stemmen als bedoeld in artikel 69, derde lid.
 
 
Met vriendelijke groet,
Maya Visscher-de la Combé
Commissieassistent
Vaste commissie Koninkrijksrelaties en algemene commissie Wonen en Rijksdienst
Tweede Kamer der Staten-Generaal


Alle informatie over de Tweede Kamer is te vinden op www.tweedekamer.nl. U kunt de Tweede Kamer ook volgen op Facebook en Twitter. Download ook de gratis Tweede Kamer vergaderagenda app in de Apple of Android store.
 
Van: Steeg van de J.
Verzonden: ‎9-‎12-‎2016 20:44
Aan: Commissie Koninkrijksrelaties
CC: Lange de Tim
Onderwerp: E-mailprocedure
Beste Tim,
 
Graag leg ik namens André Bosman(VVD) in een e-mailprocedure aan de commissie het verzoek voor het vragen van een brief aan de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, te ontvangen voor het AO van aanstaande donderdag over de ontvangen brief over de beleidsdoorlichting van artikel 2.
 
In deze brief graag het antwoord op de vragen:
 
Is het FDA-programma beëindigd? En zo ja, waarom heeft de evaluatie zo lang op zich laten wachten? Zo nee, waarom niet?
Wat is de verwachte meerwaarde van de definitieve eindrapportage van FDA voor de beleidsdoorlichting t.a.v. de tussenrapportage?
Welke gegevens missen er nog voor de beleidsdoorlichting?
In hoeverre was het voor de Minister niet mogelijk de Kamer te informeren over deze vertraging tijdens de behandeling van de begroting voor 2017?
 
Groet,
 
Jarid
 
                                                                                                                                                     
 
 
 

Bijlage

Agendapunten

  1. 1

    E-mailprocedure Verzoek Bosman tot stellen van vragen een min BZK over FDA-programma t.b.v. Verzamel AO

    Te behandelen:

    Loading data